Nuteistas Kauno suaugusiųjų mokymo centro direktorius

Šis nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.

Kauno suaugusiųjų mokymo centro direktorius V.Vėteris išgirdo teismo nuosprendį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno suaugusiųjų mokymo centro direktorius V.Vėteris išgirdo teismo nuosprendį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2016, 1:22 PM, atnaujinta May 19, 2017, 5:38 AM

Kauno apylinkės teismas pranešė, kad bausmės neišvengė ir Kauno suaugusiųjų centro mokytoja konsultantė Alvita Veličkaitė   bei jos kolegė – rusų kalbos mokytoja Liubovė Alesandrova. Joms teismas skyrė 2 metų 3 mėnesių laisvės atėmimo bausmes, atidedant jų vykdymą dvejiems ir vieniems metams. Taip pat nuteistieji įpareigoti be jų priežiūrą vykdančios institucijos leidimo neišvykti už gyvenamosios vietos miesto (rajono) ribų.

Bylą išnagrinėjęs teismas nustatė, kad V.Vėteris, eidamas Kauno suaugusiųjų mokymo centro direktoriaus pareigas (pareigos prilyginamos valstybės tarnautojui), 2010 metų birželį iš šio centro matematikos mokytojos priėmė 0,5 l „Lietuviškos auksinės“ butelį ir voką su 200 litų už tai, kad jis jai nesumažintų darbo valandų skaičiaus, kas turėjo įtakos darbo krūviui. Vėliau drauge su šio centro mokytoja A.Veličkaite priėmė iš rusų kalbos mokytojos L.Aleksandrovos kyšį už tai, kad jos auklėtiniai galėtų perrašyti lietuvių kalbos mokyklinio egzamino užduotis ir jų darbai būtų įvertinti teigiamai.

Teismas nustatė, kad V.Vėteris ir A.Veličkaitė kyšius ėmė ir iš dvyliktos klasės mokinių, kurie prašė sudaryti galimybę perrašyti lietuvių kalbos mokyklinio egzamino užduotis ar pataisyti geografijos mokyklinio egzamino užduotį.

V.Vėteris 100 litų kyšį paėmė ir iš šio centro vienuoliktos klasės moksleivės, kuri pusmetį nelankė centre vykusių pamokų ir dėl to negalėjo būti perkelta į dvyliktą klasę.

Taip pat jis buvo kaltinamas iš vienos uždarosios akcinės bendrovės pardavimo vadybininko priėmęs 650 litų kyšį už tai, kad jis savo parašu patvirtintų šią bendrovę laimėjus viešųjų pirkimų konkursą fotoaparato dalims ir kitai technikai pirkti.

Nors kaltinamieji teisme savo kaltę neigė, tačiau jų kaltę neginčijamai įrodo V.Vėterio darbo kabinete garso ir vaizdo įrenginiais užfiksuotas trijulės pokalbis. Vaizdo įraše matyti, jog direktoriui buvo perduotas vokas su pinigais, o garso įraše – aptariamos moksleivių pavardės, jų vertinimas, atvykimo laikas, priėmimo tvarka ir pan.

Šis nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.