Apsišaukėlis dantų technikas Kaune žmones maustė dvejus metus

Pirmadienį Kauno apylinkės teisme priimtas nuosprendis baudžiamojoje byloje dėl neteisėtų odontologo paslaugų teikimo. 57-erių metų kaunietis pripažintas kaltu ir jam skirta 1 metų ir 4 mėnesių laisvės apribojimo bausmė, uždraudžiant viso bausmės vykdymo laikotarpiu turėti, naudoti bei įgyti daiktus ir įrankius, susijusius su dantų gydymu ir protezavimu.

Septyni žmonės nukentėjo nuo apsišaukėlio.<br>123rf nuotr.
Septyni žmonės nukentėjo nuo apsišaukėlio.<br>123rf nuotr.
Vyras ant kaltinamųjų suolo pasodintas paaiškėjus, kad ilgiau nei dvejus metus neteisėtai teikė dantų techniko paslaugas Kauno mieste.
Vyras ant kaltinamųjų suolo pasodintas paaiškėjus, kad ilgiau nei dvejus metus neteisėtai teikė dantų techniko paslaugas Kauno mieste.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-07-12 10:11, atnaujinta 2017-05-19 03:56

Kaip pranešė Generalinė prokuratūra, vyras ant kaltinamųjų suolo pasodintas paaiškėjus, kad ilgiau nei dvejus metus neteisėtai teikė dantų techniko paslaugas Kauno mieste. Šiai veiklai vyriškis neturėjo licencijos, pažeidė įstatymuose numatytus teisės aktus ir, kaip paaiškėjo ikiteisminio tyrimo metu, neturėjo jokio medicininio išsilavinimo.

Šiais neteisėtais kauniečio veiksmais buvo padaryta žala žmonių sveikatai ir nusikalstama veika – neteisėtas vertimasis ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ir sunkių ekonominių nusikaltimų tyrimo valdyboje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Rita Čivinskaitė.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, nuteistasis A. G. nuo 2013 m. birželio 3 d. iki 2014 m. gruodžio 4 d. viename Kauno dienraštyje patalpino skelbimą apie pigiai teikiamas odontologines paslaugas. Būtent šis skelbimas vyriškiui padėjo sulaukti klientų.

Nuteistasis, klientams prisistatydamas svetima pavarde, nelegalia veikla užsiėmė mamai priklausančiame bute, tačiau specialios odontologinės įrangos neturėjo. Kaip pats teigia, šio amato išmoko iš tėvo, kuris buvo odontologas, turėjo tam licenciją ir dirbo poliklinikoje, o išėjęs į pensiją dirbo namuose.

Neteisėta vyriškio veikla paaiškėjo po to, kai viena iš nukentėjusių paprašė grąžinti sumokėtus pinigus dėl nekokybiškai pagamintų protezų, kurie jai visiškai netiko. Tačiau šiam atsisakius, moteris kreipėsi į dienraštį, kuriame rado skelbimą, ir papasakojo savo istoriją. Žurnalistė pradėjo žurnalistinį tyrimą ir išsiaiškinusi apie nelegalią veiklą patarė nukentėjusiajai kreiptis į teisėsaugos institucijas, nes nukentėjusiųjų gali būti ir daugiau.

Šiuo metu Kauno apygardos prokuratūrai žinomi septyni nukentėję asmenys, kurie yra pateikę civilinius ieškinius, kurių bendra suma didesnė nei 11 tūkst. eurų. Teismas įpareigojo nuteistąjį atlyginti nukentėjusiems turtinę žalą per vienerius metus.

Teisėsaugos pareigūnai, turėdami žinių, kad dar daugiau asmenų galėjo patirti žalą nuo šio dantų techniku apsimetusio vyriškio, ragina visus nukentėjusiuosius kreiptis į Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos ir sunkių ekonominių nusikaltimų tyrimų valdybą tel nr. +370 37 30 3414 arba +370 37 30 3371.

Kauno apylinkės teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.