Teisme ašarojusiai ispanei teks mokėti baudą

Vilniuje įsikūrusio „SOS vaikų kaimo“ savanorė 27 metų ispanė Maria del

Maria del Mar Castano Domene įklimpo dėl nedidelio kiekio narkotikų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Maria del Mar Castano Domene įklimpo dėl nedidelio kiekio narkotikų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 21, 2016, 1:40 PM, atnaujinta May 18, 2017, 6:04 AM

Vilniuje, „SOS vaikų kaime“ savanore dirbanti ispanė paštu iš savo šalies atsisiuntė 1,283 gramo kanapių dervos, vadinamojo hašišo. Ant siuntinio buvo nurodyta Marijos Lozoraitytės pavardė.

Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnams nuvykus nurodytu adresu, paaiškėjo, kad mergina tokia pavarde ten negyvena.

Bute, kuriame buvo įsikūrę keturi jaunuoliai, per kratą rasta mažiau nei gramas kanapių žaliavos bei 1,176 gramo hašišo.

Tuomet M.Domene prisipažino, kad narkotikai priklauso jai. Teisme paaiškėjo, jog šie kvaišalai ispanę taip pat pasiekė paštu.

Nors už narkotikų kontrabandą Lietuvos įstatymai numato laisvės atėmimo bausmę iki 10 metų, Vilniaus apygardos teismas (VAT) atsižvelgė į tai, kad užsienietė jauno amžiaus, anksčiau neteista, dėl nusikaltimo gailėjosi ir jį visiškai pripažino.

„Ji yra kritiška savo poelgiui ir padarė išvadas. Tai buvo akivaizdu ir teismo posėdžio metu. Jos ašaros tikrai buvo nuoširdžios, ne dirbtinės“, – sakė VAT teisėja Aiva Survilienė.

Maria del Mar Castano Domene tesme pravirko, kai prokuroras pasiūlė beveik 4 tūkstančių eurų baudą. Mergina dar posėdžio pradžioje teisėjai ji pateikė išrašą iš savo banko sąskaitos, kur nurodyta, kad joje yra 1500 eurų.

„Savo kaltę visiškai pripažįstu ir gailiuosi dėl to, ką padariau Lietuvoje. Esu dar labai jauna ir sumokėti tokią didelę sumą man būtų labai sunku“, – braukė ašaras užsienietė.

Teismo paskirtą baudą ispanė galės sumokėti per dvejus metus. Po teismo nuosprendžio Vilniuje dirbančiai užsienietei bus grąžinti asmens dokumentai, todėl ji bet kada galės grįžti namo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.