Sukčių tinkluose – dar dvi garbaus amžiaus moterys

Nors žiniasklaidoje gausu pranešimų apie įvairaus plauko sukčius ir jų apgavystes, aferistai be didesnio vargo randa jais patikėti linkusių lengvatikių.

Apsišaukėliais patikėjusios moterys neteko namuose laikytų santaupų.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Apsišaukėliais patikėjusios moterys neteko namuose laikytų santaupų.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 2, 2016, 1:07 PM, atnaujinta May 17, 2017, 2:48 AM

Dažniausiai nuo aferistų nukenčia garbaus amžiaus moterys, kurias sukčiams pavyksta lengviau išvesti iš pusiausvyros ir priversti jais patikėti.

Į pensininkių santaupas nusitaikę sukčiai griebiasi vis naujų prasimanymų savo tikslui pasiekti, tačiau nepamiršta ir senų jiems vis dar sėkmę garantuojančių metodų.

Paprašė iškeisti pinigus

Pirmadienį Šiaulių apskrities policijos komisariato pareigūnai gavo net dviejų nuo pareigūnais ir socialinias darbuotojais apsimetusių sukčių nukentėjusių pensininkių pareiškimus.

Telšiuose į policiją kreipusis devyniasdešimtmetė pasiguodė, kad po socialine darbuotoja prisistačiusios moters apsilankymo namuose pasigedo 240 eurų.

Pasak nukentėjusiosios, socialine darbuotoja prisistačiusi aferistė paklausė, ar šeimininkė yra pasirūpinusi malkomis. Išgirdusi teigiamą atsakymą apsišaukėlė pareiškė, kad pati norėtų pirkti malkų ir paprašė, kad šeimininkė jai iškeistų stambią kupiūrą.

Klastos neįtarusi pensininkė nuėjo paimti pinigų, o atėjūnė pastebėjo, kur moteris laiko santaupas.

Išsikeitusi kupiūrą aferistė vėl užkalbino šeimininkę. Pasitaikius progai apsišaukėlė nugvelbė šeimininkės pinigus ir pasiskubino išeiti.

Po šios moters vizito pasigedusi namuose laikytų santaupų pensininkė suprato, kad yra apvogta, ir kreipėsi į policiją. Pareiškime telšiškė nurodė, kad iš jos namų buvo pavogta 240 eurų.

Dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Atėjo patikrinti pinigų

Dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės pirmadienį buvo pradėtas ir Raseinių rajono policijos komisariate – į pareigūnus kreipėsi nuo telefoninių sukčių nukentėjusi 83 metų moteris.

Nukentėjusioji papasakojo, kad 14 val. 15 min. sulaukė skambučio į laidinį telefoną. Skambinęs asmuo prisistatė policijos pareigūnu ir pranešė, kad pašto darbuotojos nešiojančios pensijas platina padirbtus pinigus.

Neseniai pensiją gavusiai moteriai apsišaukėlis pareiškė, kad netrukus pas ją į namus patikrinti pinigų atvyks policijos pareigūnas.

Ilgai laukti „policijos“ vizito neteko. Į namus užėjęs ir policijos pareigūnu prisistatęs vaikinas paėmė ant lovos „patikrinimui“ padėtus 1300 eurų ir pasišalino.

Supratusi, kad buvo apvogta, ši raseiniškė taip pat kreipėsi į policiją.

Dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.