Vaikų nuodytojos iš Kauno byla netrukus pasieks finišą

Platų atgarsį sukėlusios baudžiamosios bylos, kurioje 41 metų kaunietė įtariama pasikėsinimu nužudyti savo du mažamečius vaikus, tyrimas juda link pabaigos. Tai naujienų portalui lrytas.lt pirmadienį patvirtino Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Andrius Kiuršinas.

Kauno pareigūnai baigia tirti baudžiamąją bylą, kurioje 41 metų kaunietė kaltinama pasikėsinimu nužudyti du savo vaikus.<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Kauno pareigūnai baigia tirti baudžiamąją bylą, kurioje 41 metų kaunietė kaltinama pasikėsinimu nužudyti du savo vaikus.<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 2, 2016, 12:45 PM, atnaujinta May 17, 2017, 2:48 AM

Šiuo metu baigiami ikiteisminio tyrimo veiksmai – į skolas įklimpusiai vienišai motinai susipažinus su ikiteisminio tyrimo medžiaga, bus surašytas kaltinamasis aktas, o paskui byla keliaus į teismą.

Kaunietė per apklausą nepanoro atskleisti tyrėjams, kodėl pernai lapkritį ji liepė 11 metų sūnui ir 7 metų dukteriai išgerti didelį kiekį raminamųjų vaistų, išgėrė jų ir pati.

Leisgyviai brolis ir sesuo buvo nuvežti į Kauno klinikų reanimaciją, kur juos pavyko išgelbėti. Medikai atgaivino ir motiną.

Tragedijos greičiausiai nebūtų pavykę išvengti, jei moteris pati nebūtų paskambinusi tėvui ir pranešusi apie kraupų savo poelgį.

Iškviestti medikai kambaryje ant grindų išvydo daugybė praplėštų vaistų pakuočių, kurios tapo svarbiu įkalčiu baudžiamojoje byloje.

Psichiatrai nustatė, jog kaunietė suvokė savo veiksmus ir gali stoti prieš teismą.

Moteriai uždrausta bendrauti su savo vaikais, kurie gyvena pas juos išgelbėjusį senelį. Šiurpaus poelgio priežastis iki šiol lieka neaiški.

Manoma, jog kaunietė sirgo depresija. Ji turėjo darbą, bet buvo įklimpusi į skolas už komunalines paslaugas, sulaukė antstolių raštų.

Buhaltere dirbusi moteris vaikus augino viena – savo vyrą ji palaidojo prieš 5 metus. Už pasikėsinimą nužudyti sūnų ir dukterį jai gresia kalėjimas nuo 8 iki 20 metų. Anksčiau ši kaunietė buvo teista dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.