Karučiu vežtos sumuštos dzūkės istorijoje – nauji posūkiai

Sumuštos, įkeltos į karutį ir paliktos pas kaimynus, o ryte rastos komos būsenos Varėnos rajono, Dainavos kaimo gyventojos Teresės istorija įgauna naujų atspalvių.

Moters dukra sakė, kad tokių mėlynių nepastebėtų tik aklas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Moters dukra sakė, kad tokių mėlynių nepastebėtų tik aklas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 3, 2016, 3:10 PM, atnaujinta May 17, 2017, 12:00 AM

Dėl moters nelaimės Alytaus VPK pradėtas tarnybinis patikrinimas. Tai „Lietuvos ryto“ televizijai patvirtino Varėnos rajono policijos komisariato viršininkas Jonas Baliukonis.

„Tarnybinio patikrinimo metu bus viskas išaiškinta, kaip ten buvo, kas iš tiesų nutiko. Jei bus nustatyti kokie nors pažeidimai, tada pareigūnams bus taikoma drausminė atsakomybė“, – sakė J. Baliukonis

Sunkiai sumuštą paliko pas kaimynus

Kaip anksčiau rašė naujienų portalas lrytas.lt, trečiadienį moterį sumušė jos sugyventinis. Ji pati išsikvietė policiją, tačiau atvykę pareigūnai nukentėjusiai neiškvietė greitosios pagalbos ar medikų, bet įkėlė į karutį ir nuvežę pas kaimynus paliko lauko virtuvėlėje. Ryte moteris rasta ištikta komos.

Nukentėjusioji buvo išvežta į Varėnos ligoninę. Iš jos medikai ją išsiuntė į Kauno ligoninę. Ten moteriai buvo atlikta galvos operacija.

„Šiuo metu jai kraujas yra išsiliejęs į smegenis, visas kūnas nusėtas mėlynėmis, prasidėjęs plaučių uždegimas ir ji yra komoje, kritinės būklės. Daktarai duoda nulį procentų“, – iš karto po nelaimės pasakojo Teresės dukra Vaida Šedžiuvienė, kuri tuo metu, kai jos motiną sumušė sugyventinis, Vilniaus Santariškių klinikose gulėjo su savo vaiku.

Ką tik su vaiku iš ligoninės grįžusi Vaida sulaukė tetos skambučio, kad mama buvo smarkiai sumušta ir yra išvežta į ligoninę.

„Visur skambinau, ieškojau kur mamą išvežė. Tada paskambinau į policiją, paklausiau, kokia ten situacija, nes girdėjau, kad mama buvo išsikvietusi policiją. Man pasakė, kad yra pietų metas ir nieko kol kas pasakyti negali. Tada labai greitai jie nuvažiavo į kaimą, apklausė kaimynus ir suėmė sugyventinį“, – pasakojo dukra.

Nukentėjusios moters dukra pasakojo, kad moteris smurtą kentėjo dažnai, o atvykus policijai ant jos kūno tikrai buvo galima matyti smurto žymes.

Apie karutį nieko nežino

Jonas Baliukonis teigė, kad pareigūnams atvykus pas Teresę buvo aiškiai matyti, kad moteris neblaivi ir kad, pasak ten buvusių pareigūnų, ant moters kūno smurto žymių nebuvo matyti.

„Moteris neturėjo kaip patekti į namus, todėl atėjusi kaimynė pasiūlė, kad pernakvotų pas ją. Pareigūnai moterį palydėjo pas kaimynę“, – sakė J.Baliukonis.

Jo paprašius paaiškinti, kodėl moteris, pasak dukros, buvo vežama karučiu, jis atsakė negalintis pasakyti, ar tai tiesa: „Man šito nesakė, ar buvo tas karutis, ar ne.“

Tiesa, paklausus apie moters girtumą, Varėnos rajono policijos komisariato viršininkas susimėtė. Iš pradžių sakė, kad moteris buvo tokia girta, kad net negalėjo nustatyti girtumo, nes ji buvusi nepajėgi pūsti į alkoholio matuoklį.

Tačiau po to pateikė kiek kitokią informaciją: „Ji pati išsikvietė pareigūnus, tai ji tikrai nebuvo tiek girta tuo metu, kad su ja nebūtų įmanoma bendrauti. Neaišku, prieš kiek laiko ji tą alkoholį vartojo. Jei vartojo neseniai, kol viskas rutuliojosi, galėjo poveikis didesnis darytis.“

Kaip sakė J.Baliukonis, pirminis policijos gautas iškvietimas, kiek leidžia įtarti ikiteisminio tyrimo duomenys, nėra susijęs su tragiškomis pasekmėmis.

„Turimais duomenimis, ji buvo sumušta kitoje vietoje. Ne aš vedu ikiteisminį tyrimą, bet, kiek turime duomenų, ji buvo sumušta jau patalpose, pas kaimynus“, – teigė J.Baliukonis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.