Kalvarijų pasieniečiams įkliuvo latvis

Kalvarijos užkardos pareigūnai pasienyje su Lenkija sulaikė ir į areštinę uždarė Latvijos pilietį, kuris dokumentų kontrolės metu pateikė suklastotą vairuotojo pažymėjimą.

Kalvarijų pasieniečiams įkliuvo latvis.<br>VSAT asociatyvi nuotr.
Kalvarijų pasieniečiams įkliuvo latvis.<br>VSAT asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-08-04 10:57, atnaujinta 2017-05-16 22:09

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, ketvirtadienį naktį VSAT Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai, vykdydami nelegalios migracijos prevenciją bei kontrolę pasienio su Lenkija ruože, ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė – Suvalkai, patikrinti sustabdė automobilį BMW 320D. Iš Lietuvos į Lenkiją beišvykstančią mašiną vokiškais registracijos numeriais vairavo 40 metų latvis.

Patikros metu Kalvarijos pasieniečiai nustatė, kad užsieniečio pateiktas latviškas vairuotojo pažymėjimas, yra suklastotas. Vairuotojas pareigūnams prisipažino, kad Latvijoje prarado teisę vairuoti dėl neblaivumo, todėl nusipirko klastotą vairuotojo pažymėjimą.

Latvis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę, o VSAT Varėnos rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Už Kelių eismo taisyklių pažeidimą – transporto priemonės vairavimą neturint tam teisės – pažeidėjui gresia bauda nuo 434 iki 794 eurų arba administracinis areštas.

Automobilį pasiėmė teisę vairuoti turintis įkliuvusiojo draugas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.