Sumuštos ir karučiu vežtos moters dukrai – smūgis po smūgio

Praėjo daugiau nei savaitė po to, kai Varėnos rajone, Dainavos kaime gyvenanti Teresė buvo sunkiai sumušta, įkelta į karutį, nuvežta pas kaimynus ir ten palikta, o ryte rasta ištikta komos. Tiesa, kol kas jos istorijoje niekas neaiškėja, o moters dukra Vaida Šedžiuvienė sako, kad nežinia jau baigia visiškai išvarginti.

Tokie sumušimai ant Teresės kūno buvo matyti prieš pat nelaimę.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Tokie sumušimai ant Teresės kūno buvo matyti prieš pat nelaimę.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 9, 2016, 5:43 PM, atnaujinta May 16, 2017, 9:30 AM

Būklė lėtai, bet gerėja

Susisiekus su V. Šedžiuviene moteris kalbėjo noriai. Ji pasakojo šeštadienio popietę važiuosianti į Kauno klinikas, kur šiuo metu yra gydoma jos mama. „Telefonu daug informacijos neteikia. Lyg ir sakė, kad nutrauks kvėpavimą aparatais, kad pati pratintųsi kvėpuoti. Vakarop, kai bus galima, aplankysiu ją ir kalbėsiu su gydytojais“, – sakė nukentėjusios dukra.

Dukra – pašalinis asmuo?

Teresės dukra pergyveno, kad iš policijos negauna jokių žinių. „Tyrėja man pasakė tik tiek, kad aš esu pašalinis asmuo, o teisę žinoti, kas vyksta su tyrimu, turi nukentėjusi mano mama ir tas nusikaltėlis, kuris ją sumušo“. – pasakojo V. Šedžiuvienė.

Tiesa, moteris sakė galinti parašyti prašymą į prokuratūrą, tam, kad galėtų gauti informaciją apie tyrimo eigą.

„Aš esu jos dukra, bet mane laiko pašaliniu asmeniu, o tyrėja atrodo labai priešiškai nusiteikusi. Ji buvo atvažiavusi į sanatoriją manęs apklausti“, – sakė Teresės dukra.

Viena nežinioje

Paklausus V. Šedžiuvienės kokia yra jos savijauta, moteris buvo atvira: „Kaip gali jaustis, kai serga vaikas ir dar su mama tokia bėda atsitikusi?“

Nutikus Teresės nelaimei į Lietuvą iš Anglijos grįžo jos sūnus Tomas bei Vaidos tėtis, tačiau netrukus jie vėl turės išvykti – vyrai Anglijoje paliko namus, be to, jiems reikia grįžti į darbus.

„Aš vėl lieku čia, Lietuvoje, viena ir su mama. O kokia gali būti savijauta, kai tu nieko nežinai ir visur tik duris prieš nosį užtrenkia ir tiek?“, – guodėsi nukentėjusios moters dukra.

Sunkiai sumuštą paliko pas kaimynus

Sumuštos moters dukra pasakojo, kad daugiau nei prieš savaitę jos mamą Teresę smarkiai sumušė jos draugas ir kad tai nebuvo pirmasis smurto atvejis.

„Tarp jų įvyko konfliktas ir jis pradėjo ją mušti. Mama paskambino policijai, kol ji atvažiavo, sugyventinis pasiėmė namų raktus ir išėjo“, – pasakojo V.Šedžiuvienė. Tiek nukentėjusioji, tiek įtariamas smurtautojas buvo išgėrę.

Kaip pasakojo V.Šedžiuvienė, atvažiavusi policija rado jos mamą smarkiai sumuštą, gulinčią ant žemės. Atėję kaimynai bandė ieškoti moters namų raktų, bet to padaryti nepavyko.

„Pareigūnai nepakėlė jos nešti, tai atsivarė karutį, įkėlė ją. Policininkas vyras vežė mamą, o moteris policininkė mamą laikė už galvos ir nuvežė pas kaimynus į tokį lyg ir tvartelį ir paliko. Greitosios neiškvietė“, – drebančiu balsu kalbėjo V.Šedžiuvienė.

Teresės dukra sakė, kad moteris tame tvartelyje išgulėjo visą naktį. Ryte kaimynai, pas kuriuos buvo palikta sumušta moteris, pastebėjo, kad ji – be sąmonės. Iš karto buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba.

Kaimynai pasakojo naktį girdėję, kad pas moterį kažkas atėjo, tačiau kas, kada ir ką darė jie tiksliai nežinantys.

Nukentėjusioji buvo išvežta į Varėnos ligoninę. Iš ten medikai ją išsiuntė į Kauno ligoninę. Ten moteriai buvo atlikta operacija. „Šiuo metu jai kraujas yra išsiliejęs į smegenis, visas kūnas nusėtas mėlynėmis, prasidėjęs plaučių uždegimas ir ji yra komoje, kritinės būklės. Daktarai duoda nulį procentų“, – pasakojo į ligoninę skubanti moters dukra, kuri tuo metu, kai jos motiną sumušė sugyventinis, Vilniaus Santariškių klinikose gulėjo su savo vaiku.

Aplinkybės tiriamos

Šiuo metu dėl Teresės sužalojimo yra pradėtas ikiteisminis tyrimas. Alytaus apskrities VPK taip pat pradėtas ir tarnybinis patikrinimas, kurio metu bus siekiama išsiaiškinti, ar pareigūnai tinkamai atliko savo darbą.

„Tarnybinio patikrinimo metu bus viskas išaiškinta, kaip ten buvo, kas iš tiesų nutiko. Jei bus nustatyti kokie nors pažeidimai, tada pareigūnams bus taikoma drausminė atsakomybė“, – „Lietuvos ryto“ televizijai sakė Varėnos rajono policijos komisariato viršininkas J. Baliukonis.

Pašnekovas teigė informacijos apie tai, kad moteris būtų vežta karučiu neturintis, o kiek leidžia spręsti ikiteisminio tyrimo duomenys, moteris buvo sumušta policijos pareigūnams jau išvykus.

Kaip sakė J.Baliukonis, pirminis policijos gautas iškvietimas, kiek leidžia įtarti ikiteisminio tyrimo duomenys, nėra susijęs su tragiškomis pasekmėmis.

„Turimais duomenimis, ji buvo sumušta kitoje vietoje. Ne aš vedu ikiteisminį tyrimą, bet, kiek turime duomenų, ji buvo sumušta jau patalpose, pas kaimynus“, – teigė J.Baliukonis. Jis sakė, kad šiuo metu yra sulaikytas įtariamas smurtautojas. Tiesa, ar tai kaimynas, ar nukentėjusiosios draugas, jis tiksliai nepasakė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.