Pasalą surengę žudikai paspruko iš Lietuvos

Prokuratūra pratęsė Kauno mafiozo, grupės „Naujos pupytės“ narės Vitos Jakutienės mylimojo Deimanto Bugavičiaus nužudymo tyrimą. Kol kas klausimų daugiau nei atsakymų. Rugpjūčio 7 dieną sukako devyni mėnesiai nuo didelį atgarsį sukėlusios žmogžudystės – toks yra pirminis labai sunkių nusikaltimų ištyrimo terminas.

Tyrėjams jau pavyko nustatyti D.Bugavičiaus prie namų Kaune tykojusius kaukėtus vyrus.<br>Montažas
Tyrėjams jau pavyko nustatyti D.Bugavičiaus prie namų Kaune tykojusius kaukėtus vyrus.<br>Montažas
D.Bugavičiaus nužudymo mįslė iki šiol neįminta.<br>M.Patašiaus nuotr.
D.Bugavičiaus nužudymo mįslė iki šiol neįminta.<br>M.Patašiaus nuotr.
Sutuoktiniai V. ir J.Jakučiai (nuotr.) buvo patekę į meilės trikampį.<br>Nuotr. iš archyvo
Sutuoktiniai V. ir J.Jakučiai (nuotr.) buvo patekę į meilės trikampį.<br>Nuotr. iš archyvo
Tyrėjams jau pavyko nustatyti D.Bugavičiaus prie namų Kaune tykojusius kaukėtus vyrus.
Tyrėjams jau pavyko nustatyti D.Bugavičiaus prie namų Kaune tykojusius kaukėtus vyrus.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 11, 2016, 1:44 PM, atnaujinta May 16, 2017, 5:14 AM

Generalinės prokuratūros prokuroras Zdzislavas Tuliševskis patvirtino „Lietuvos rytui“, kad terminas pratęstas dar mažiausiai trims mėnesiams. Teisėsaugos pareigūnai renka įkalčius, kad galėtų pričiupti nusikaltimo užsakovus ir vykdytojus, tačiau kol kas tam duomenų nepakanka.

„Lietuvos ryto“ šaltiniai pranešė, kad tyrėjų rankose atsidūrė vaizdo įrašas, kuriame užfiksuoti du vyrai, veidus slepiantys po kaukėmis.

Jie buvo nufilmuoti Šėtos gatvėje esančio daugiabučio, kuriame gyveno buvęs Kauno Agurkinių gaujos lyderio Sauliaus Velečkos, pravarde Agurkas, asmens sargybinis 27 metų D.Bugavičius, kieme likus kelioms valandoms iki nužudymo.

Atidžiai stebėjo kiemą

2015 metų lapkričio 6-osios vakarą įžengę į daugiabučio kiemą žudikai greičiausiai svarstė, iš kurios vietos jiems būtų patogiau paleisti šūvių seriją.

Manoma, jog jie žinojo, kad kiemas yra filmuojamas, todėl slėpė savo veidus.

Po kelių minučių šauliai grįžo į Prancūzijoje pavogtą automobilį „Renault Megane“, stovintį Šėtos gatvėje, keliasdešimt metrų nuo automatinės D.Bugavičiaus namų kiemo užkardos.

Šioje mašinoje nusikaltėliai laukė atvažiuojančios aukos. Jie nusiėmė kaukes, kad neatkreiptų praeivių dėmesio.

Vietos gyventojai prie D.Bugavičiaus būsto stovintį „Renault“ pirmąsyk pastebėjo likus maždaug keturioms valandoms iki nusikaltimo, bet neįtarė, kad jame sėdintys vyriškiai turi piktų kėslų.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Rolandas Kiškis dienraščiui neneigė, kad teisėsaugai pavyko nustatyti po kiemą vaikščiojusius kaukėtus vyriškius.

Manoma, kad šiuo metu jie slapstosi užsienyje.  Viliamasi netrukus aptikti jų pėdsakus.

Dainininkę sužeidė šukės

Atlikę žvalgybą nusikaltėliai nutarė šaudyti ne kieme, o gatvėje prie įvažiavimo į jį.

Lapkričio 7-osios naktį, „Mercedes-Benz“ vairavusiam D.Bugavičiui sustojus prie užkardos, jie pribėgo ir paleido į jį apie dešimt šūvių.

Kulkoms įsmigus į kaklą ir krūtinę, D.Bugavičius mirė iškart. Jo draugė 28-erių V.Jakutienė tuo metu sėdėjo šalia ir per stebuklą liko gyva – „Naujų pupyčių“ narė atsipirko tik nedideliais nubrozdinimais.

Žudikai sudegino „Renault Megane“ netoliese esančioje Vėtrungės gatvėje, o paskui persėdo į kitą automobilį ir dingo.

Lankė įtartini vyrai

Pareigūnai apklausė apie du šimtus liudininkų ir peržiūrėjo dešimtis viešosiose miesto vietose įrengtų vaizdo kamerų įrašų, tačiau įtarimai byloje dar niekam nėra pareikšti.

Gatvėje šalia D.Bugavičiaus būsto kelias dienas iki nusikaltimo būdavo galima išvysti po 5–6 įtartinai atrodančius jaunus vyrus trumpai kirptais plaukais.

Jie atvykdavo pas šeimininką ir su juo ilgai šnekėdavosi. D.Bugavičius nekviesdavo atvykėlių į vidų – pokalbiai vykdavo gatvėje prie automatinio užtvaro.

Kriminalistai kvietė į apklausas ir šiuos buvusius nužudyto mafiozo pažįstamus, tačiau jie tikino negalintys nieko pasakyti apie žmogžudystę.

Pareigūnai tvirtino „Lietuvos rytui“, kad tyrimas nėra atsidūręs aklavietėje, – per pratęstą jo terminą jie tikisi sučiupti žudikus ir nusikaltimo užsakovus.

Slapta klausėsi savo žmonos pokalbių

* Viena svarbiausių versijų – nusikaltimą galėjo organizuoti pavydo apakintas V.Jakutienės vyras Justas Jakutis, slapta sumontavęs klausymosi įrangą žmonos ir uošvės namuose, taip pat „pupytės“ visureigyje BMW X5.

* Pernai pavasarį užsimezgęs V.Jakutienės ir teisto už reketą D.Bugavičiaus romanas J.Jakučiui galėjo sukelti įniršį.

* Pavydus vyras girdėjo apie 60 sutuoktinės pokalbių su D.Bugavičiumi ir kitais žmonėmis.

* Verslininku prisistatantis V.Jakutienės vyras siejamas su sostinės Lapinų nusikalstamu susivienijimu.

* J.Jakutis ir jo bendrininkai įkliuvo teisėsaugai dėl itin didelio narkotikų kiekio. Šiuo metu jie yra teisiami.

* Pas atlikėjos sutuoktinį rastas ginklas ir maždaug pusė kilogramo aukštos kokybės kokaino. Per kitą kratą pas Lapinų gaujos narius buvo aptikta 2 kilogramai hašišo, 3,5 kilogramo amfetamino ir nemažas kiekis kokaino.

* Kalbama, kad po žmogžudystės į Šėtos gatvę atvykęs D.Bugavičiaus brolis verkdamas koneveikė V.Jakutienę: „Tai dėl tavęs jis buvo sušaudytas!“

* Dukart teistas D.Bugavičius, pravarde Deima, priklausė Kauno Kukiukų gaujai, kuri šliejosi prie įtakingesnės Agurkinių grupuotės.

* Birželį V.Jakutienė pagimdė trečią vaiką, kurio tėvas yra D.Bugavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.