„Lidl“ apšvarintus pirkėjus pribloškė apsaugininkų reakcija

„Labiausiai mus nustebino ne vagys, o apsaugos darbuotojų požiūris“, – naujienų portalui lrytas.lt guodėsi Raseinių rajone gyvenantis 63 metų Vladas Sokas, kartu su savo seserimi Onute praėjusį trečiadienį atvykęs apsipirkti į Kaune, Šiaurės prospekte veikiantį prekybos centrą „Lidl“.

Kaune, Šiaurės prospekte veikiančiame prekybos centre „Lidl“ apsilankiusius pensininkus nuvylė apsaugininkų požiūris į vagišius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kaune, Šiaurės prospekte veikiančiame prekybos centre „Lidl“ apsilankiusius pensininkus nuvylė apsaugininkų požiūris į vagišius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kaune, Šiaurės prospekte veikiančiame prekybos centre „Lidl“ apsilankiusius kai kuriuos pirkėjus nuvylė apsaugininkų požiūris į vagišius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kaune, Šiaurės prospekte veikiančiame prekybos centre „Lidl“ apsilankiusius kai kuriuos pirkėjus nuvylė apsaugininkų požiūris į vagišius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-08-15 15:43, atnaujinta 2017-05-15 21:13

Įdėjęs į vežimėlį eurą, V.Sokas su seserimi įėjo į prekybos pastato vidų. Tuo metu jam paskambino sūnus. Vyriškis perdavė vežimėlį savo sesei, kuri sustojo prie bandelių krautuvėlės, esančios „Lidl“ viduje, šalia įėjimo.

Trumpam nusisuko

Nusisukusi nuo vežimėlio Onutė nepastebėjo ilgapirščio, kuris pastvėrė vežimėlį ir skubiai pasišalino. Nematė jo ir V.Sokas, kalbėdamas telefonu netoliese. Vagystę brolis ir sesuo pastebėjo vos po poros minučių – ilgapirštis toli negalėjo nueiti.

Euras nėra didelis nuostolis, bet visgi mums, pensininkams, jis šį tą reiškia. Be to, apėmė nuoskauda, kad saugomoje vietoje mus vidury baltos dienos švarina ilgapirščiai.

Skubiai nuėjome pas apsaugininkus, kurie stovėjo vos už 10-20 metrų. Tikėjomės, kad jie pabandys sulaikyti vagį. Buvo galima staigiai atsukti vaizdo kameras, prašiau tai padaryti.

Tačiau apsaugos darbuototojai tik pagūžčiojo pečiais – vaizdo įrašus jie peržiūrėti atsisakė ir nė nemėgino ieškoti vagies“, – prisiminė V.Sokas.

„Po kurio laiko prie mūsų priėjo vienas vyras, greičiausiai apsaugos viršininkas. Jis pareiškė, jog jau ne pirmi mes taip nukenčiame nuo vagių. Susidūrę su tokiu požiūriu, nusprendėme nekviesti policijos – būtų tik veltui sugaištas laikas.

Ne dingusios sumos dydis čia svarbiausia, o principas – blogai, kad tokie dalykai vyksta, ilgapirščiai veikia nebaudžiami“, – tvirtino V.Sokas.

Apvogė ir daugiau žmonių

Pensininkas stebėjosi, jog prekybos centro atstovai, žinodami problemą, nesiima jos spręsti.

Pavyzdžiui, peržiūrėjus vaizdo įrašus buvo galima nustatyti iš V.Soko sesers vežimėlį nugvelbusį smulkų vagišių, o paskui jo patykoti ir perduoti policijai.

„Jei iš prekybos centro dingtų net 20 centų vertės daiktas, būtų ir policija iškviesta, ir vaizdo medžiaga peržiūrėta.

Kaip kompensaciją gavome žetonus, kuriais ateityje bus galima pasiimti vežimėlį, nenaudojant eurų monetų. Tačiau apsilankymas vistiek mums apkarto – manau, ir kiti nukentėję pirkėjai lieka nusivylę“, – pasakojo V.Sokas.

Pabendravus su apsaugininkai, prie jo ir jo sesers priėjo viena pirkėja, išgirdusi pašnekesį. Ji patvirtino, jog ir iš jos buvo nugvelbtas vežimėlis su euru.

Ilgapirščius nutverti sudėtinga?

Simona Damanskytė

„Lidl“ atstovė

„Atsiprašome pirkėjų dėl patirtų nepatogumų! Norėtume patikslinti, kad, vadovaujantis Lietuvos republikos Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymu, parduotuvėse įrengtų kamerų vaizdo įrašai nėra teikiami, išskyrus įstatymo numatytus atvejus.

Tiksliai nustatyti, ar euras tikrai buvo įdėtas į vežimėlį ir kada bei kieno buvo iš jo išimtas, vaizdo įrašo pagrindu negalėtume.

Jeigu klientas mano, jog buvo įvykdyta nusikaltama veika, jis turėtų kreiptis į policiją.

Labai apgailestaujame dėl šio įvykio – intensyviai dirbant ir sulaukiant didelių pirkėjų srautų, parduotuvėse pasitaiko įvairių situacijų.

Užtikrinti malonią patirtį apsiperkant – vienas iš mūsų veiklos priotetų, tad pirkėjams kylančius klausimus visais atvejais siekiame išspręsti greitai bei draugiškai.

Norėtume priminti pirkėjams, kad mūsų parduotuvių kasose išduodami nemokami žetonai vežimėliams – patogi ir jau išpopuliarėjusi alternatyva eurų monetoms“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.