Nusikaltėliai brangų automobilį slėpė pajūrio miške

Klaipėdos kriminalistai nudžiugino baltarusį, iš kurio vagys Palangoje buvo pagrobę 30 tūkst. eurų vertės automobilį „Lexus“. Sulaikytas vienas įtariamasis, o jo bendrininko ieškoma.

Apie 30 000 eurų kainuojantis baltarusio automobilis „Lexus“ buvo nugabentas į mišką ir apdengtas maskuojamuoju tinklu. Bet pareigūnai vis tiek jį surado.
Apie 30 000 eurų kainuojantis baltarusio automobilis „Lexus“ buvo nugabentas į mišką ir apdengtas maskuojamuoju tinklu. Bet pareigūnai vis tiek jį surado.
Daugiau nuotraukų (2)

Gediminas Pilaitis („Lietuvos rytas“)

Aug 19, 2016, 11:26 AM, atnaujinta May 15, 2017, 11:47 AM

Liepos pradžioje atvykęs į Palangą Baltarusijos pilietis jau kitą rytą pasigedo savo prabangaus automobilio „Lexus“, kurį buvo pasistatęs šalia poilsio namų Vanagupės gatvėje.

Vagišių, kurie darbavosi naktį, nesustabdė ir baltarusio automobilyje įrengta šiuolaikiška signalizacija.

Pareigūnai iškart įtarė, kad „Lexus“ pagrobė ne atsitiktiniai ilgapirščiai, o prabangių automobilių vagystėms gerai pasirengę nusikaltėliai.

Po kelių dienų Baltarusijos piliečio automobilis buvo aptiktas Darbėnų (Kretingos r.) miške. Jis buvo apdengtas maskuojamuoju tinklu ir paslėptas krūmuose.

Jausdami, kad policija mina jiems ant kulnų, vagys iš Palangos į mišką nuvairuotą automobilį specialiai apramstė pagaliais ir šakomis. Matyt, norėjo įsitikinti, ar kas nors bandys patekti į saloną.

Prie aptikto „Lexus“ surengę pasalą uodų kandžiojami pareigūnai budėjo dvi paras, bet nusikaltėlių nesulaukė. Greičiausiai juos išbaidė miške grybus ir mėlynes renkantys poilsiautojai.

„Tuo metu jau žinojome, kas galėjo pavogti automobilį, – buvo surinkta neginčijamų įrodymų. Nebuvo prasmės ilgiau laukti, todėl „Lexus“ patys išgabenome iš miško“, – „Lietuvos rytui“ pasakojo Klaipėdos apskrities policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos vadovas Zigmas Turskis.

Apie surastą automobilį Baltarusijos pilietis jau informuotas. Jam tai buvo maloni žinia – „Lexus“ draustas tik privalomuoju draudimu, o nukentėjusysis jį buvo įvertinęs net 30 000 eurų.

Sučiuptas ir su „Lexus“ vagyste susijęs įtariamasis – 35 metų palangiškis, anksčiau ne kartą teistas už sunkius nusikaltimus. Yra duomenų, kad jis buvo įkliuvęs ir teistas užsienio šalyse.

Per kratą palangiškio namuose aptikta įvairių įrankių, įmantrių ryšio priemonių, pritaikytų automobiliams vogti.

Dar vienas įkaltis – rasta vaizdo medžiaga su nurodymais, kaip brautis į prabangius automobilius, paleisti jų variklius, įveikti sudėtingiausių signalizacijos ir apsaugos sistemų kodus.

Sulaikytam palangiškiui teismas skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą.

Operatyviniais duomenimis, prie „Lexus“ vagystės galėjo prisidėti dar vienas policijai gerai žinomas Palangos gyventojas. Šiuo metu jis slapstosi užsienyje.

Pareigūnai neabejoja, kad per kratas rasta įranga naudota grobiant kitus brangius automobilius.

„Atliekant ikiteisminį tyrimą įtariamųjų ratas gali padidėti“, – taško šioje byloje dar nedėjo Z.Turskis.

Automobilių vagims už didelės vertės svetimo turto pagrobimą gresia nelaisvės iki aštuonerių metų bausmė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.