Ką velnio tuzinas atneš pedofilijos katilą maišiusiai moteriai?

Po kelių savaičių išaiškės, ar skaičius „13“ taps nelaimingu Kedžių kaimynei Olgai Girdauskienei. Rugsėjo 13 dieną Kauno apylinkės teismas skelbs nuosprendį poveikiu Laimutei Stankūnaitei kaltinamos 65 metų garliavietės O.Girdauskienės byloje.

O.Girdauskienė prašė ją išteisinti poveikio L.Stankūnaitės dukrai byloje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
O.Girdauskienė prašė ją išteisinti poveikio L.Stankūnaitės dukrai byloje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-08-22 15:14, atnaujinta 2017-05-15 05:14

O.Girdauskienė tariamo pedofilijos skandalo įkarštyje neatsitraukdavo nuo mergaitės, tuo metu gyvenusios Garliavoje pas savo tetą Neringą Venckienę. Teisėsauga surinko įrodymų, jog kaimynė liepdavo mažametei pasakoti išmoktą istoriją apie tris pedofilus. O.Girdauskienė mergaitę ir filmavo. Mažametė prisiminė apie jai darytą poveikį, liudydama teisme nuotoliniu būdu. 

Pirmadienį įvyko paskutinis posėdis iki nuosprendžio: baigiamąją kalbą sakė kaltinamosios advokatas Danius Svirinavičius, pradėjęs ją dar ankstesniame posėdyje. Maždaug 20 lapų apimties advokato kalba iš viso truko apie dvi valandas.

Paskutinį žodį ir pati O.Girdauskienė. Anot garliavietės, mergaitės parodymai yra netikslūs ir prieštaringi, todėl jais negalima vadovautis.

Teisiamoji ir jos advokatas siekia, kad byla būtų gražinta prokuratūrai, nes kaltinamojo akto formuluotės esą yra netikslios ir netinkamos kaltei apibūdinti. Jei byla nebūtų sugrąžinta, prašoma pagal vieną epizodą pritaikyti senatį, o pagal kitus – išteisinti.

L.Stankūnaitę ir jos dukterį atstovaujantis advokato padėjėjas Simas Tokarčakas naujienų portalui lrytas.lt tvirtino, jog mergaitė davė aiškius parodymus O.Girdauskienės byloje, abejoti jais nėra jokio pagrindo.

„Byloje yra inkriminuojami ne atskiri epizodai, o vienas epizodas, trukęs 2-3 metus“, – atkreipė dėmesį S.Tokarčakas.

Už aktyvų palaikymą kaimynei buvo atlyginta. N.Venckienė, tapusi Seimo nare, įdarbino O.Girdauskienę savo padėjėja, bet kai buvusi teisėja pabėgo į užsienį, kaimynė darbo neteko. JAV besislapstančią N.Venckienę šios šalies institucijos turėtų perduoti Lietuvai.

L.Stankūnaitė jos dukrai pramanus kalbėjusiai O.Girdauskienei pateikė 30 tūkst. eurų ieškinį dėl neturtinės žalos atlyginimo.

Prokuratūra prašo teismo skirti O.Girdauskienei 1 metų ir 3 mėnesių laisvės apribojimą, uždraudžiant naktimis išvykti iš namų ir įpareigojant registruotis policijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.