Krūmuose – kaunietės šou: svaiginosi šalia savo alkanų kūdikių

Kaune, Chemijos gatvėje sekmadienio popietę praeiviai išvydo šokiruojantį vaizdą – krūmuose sėdinčią girtutėlę 31 metų moterį, o šalia esančiame vežimėlyje verkė du be priežiūros palikti jos vaikai, dvynukai brolis ir sesuo. Greta motinos ant žemės stovėjo smarkiai nugertas degtinės butelys.

Kaune sulaikyta moteris, palikusi be priežiūros savo dvynukus vaikus. Ji buvo visiškai girta.<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Kaune sulaikyta moteris, palikusi be priežiūros savo dvynukus vaikus. Ji buvo visiškai girta.<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 22, 2016, 12:40 PM, atnaujinta May 15, 2017, 5:20 AM

11 mėnesių mažyliai buvo alkani, nešvariais rūbeliais – nežinia, kuo viskas būtų pasibaigę, jei, nuošalioje vietoje išvydę mažylius, žmones nebūtų iškvietę policijos ir Greitosios pagalbos. Neprižiūrimi kūdikiai galėjo sušalti.

Medikai pristatė vaikus į ligoninę, o motiną išsivežė policijos pareigūnai. Jis bus nubausta dėl vaikų nepriežiūros ir girtavimo viešoje vietoje. Kaunietė sunkiai apvertė liežuvį – ji nesugebėjo paaiškinti, kodėl išvežusi vaikus, sumanė svaigintis. Su vaikais ji rasta už dviejų kilometrų nuo savo namų, esančių M.Gimbutienės gatvėje.

Kauno savivaldybės vaiko teisių apsaugos skyriaus (VTAS) specialistai šią savaitę nuspręs, ar grąžinti dvynukus mamai. Manoma, kad jiems tikslinga perduoti laikiniesiems globėjams ir skirti motinai terminą, per kurį ji galėtų pasitaisyti.

Kauno VTAS vedėjos pavaduotoja Diana Barauskienė pirmadienį dar negalėjo pasakyti, ar vaikai vėl atsidurs pas girtaujančią motiną. D.Barauskienė nežinojo, ar mažyliai su motina auga asocialioje aplinkoje.

Ši moteris dėl vaikų nepriežiūros ir anksčiau buvo pakliuvusi į VTAS darbuotojų akiratį. Ji neatsispiria svaigalų traukai. Jauna mama niekur nedirba, gyvena iš pašalpų. Medikams jau ją teko gaivinti dėl padauginto alkoholio kiekio.

Pirminiais duomenimis, mažylių sveikatai pavojus šiuo metu negresia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.