Sieros rūgštimi merginą suluošinusį monstrą įsiutino antstolis

Sieros rūgštimi 33 metų kaunietę apliejęs, milžiniškas sumas aukai ir „Sodrai“ turintis sumokėti 28 metų recidyvistas Povilas Butėnas kalėjime įniršo, pajutęs skolų išieškotojo ranką. Kauno apylinkės teismui jis apskundė antstolio Mareko Petrovskio veiksmus, piktindamasis dėl suvaržymų Pravieniškių pataisos namų parduotuvėje.

Recidyvistas P.Butėnas supyko, sužinojęs apie antstolio suvaržymus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Recidyvistas P.Butėnas supyko, sužinojęs apie antstolio suvaržymus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2016, 4:40 PM, atnaujinta May 14, 2017, 10:33 PM

M.Petrovskis kreipėsi į įkalinimo įstaigos administraciją, prašydamas pranešti jam, jei į bendrą kalėjimo sąskaitą ateityje būtų pervesti P.Butėnui pinigai. Šioje sąskaitoje kiekvienas kalinys gali naudotis jam skirtomis lėšomis, jeigu pajamos – legalios.

Anstolis pasirūpino, jog pinigai, pasiekę P.Butėną, būtų areštuoti ir perduoti „Sodrai“, kuri kreipėsi į M.Petrovskį dėl priteistos skolos išeiškojimo.

Penkis kartus teistas, tarp jų – už grupinį nepilnametės išžaginimą teistas P.Butėnas privalo atsiskaityti su „Sodra“ už ligos pašalpą, kurią ši valstybinė įstaiga sumokėjo sieros rūgštimi aplietai jaunai moteriai. Skolos „Sodrai“ siekia 12 tūkst. eurų.

Sužinojęs apie antstolio patvarkymą, P.Butėnas nedelsdamas tėškė skundą teismui. Recidyvisto teisės neva būtų pažeistos, nes areštavus lėšas jis negalėtų įsigyti maisto produktų ir kitų prekių kalėjimo parduotuvėje.

Tiesa, P.Butėnas nutylėjo, jog jis ir taip yra kiekvieną dieną maitinamas kalėjime, o parduotuvėje papildomai galima įsigyti geresnį davinį.

Antstolio tvirtinimu, kalinio teisės nebūtų pažeidžiamos: „Įstatymai nenumato, kad iš įkalinimo įstaigos sąskaitų būtų draužiama išieškoti skolas. Nėra jokių išimčių“.

Paskui P.Butėną driekiasi ilga skolų uodega. Jis skolingas ne tik „Sodrai“. Itin sunkai sieros rūgšties sužalotai merginai sadistas privalo sumokėti 57 924 eurų neturtinę žalą, be to, su bendrininku Pauliumi Kairiu jis privalo atlyginti aukai daugiau nei 5,5 tūkst. eurų gydymo išlaidas.

Šiurpiais nusikaltimais išgarsėjęs P.Butėnas neturi jokio turto, niekur nedirba, tad priversti jį sumokėti skolas – itin sudėtinga misija. Anot M.Petrovskio, šiuo metu jis kalėjimo sąskaitoje neturi nė cento.

2011 metų gegužės 19 dieną P.Butėnas apipylė rūgštimi merginą už atlygį – jį pasamdė buvęs jos draugas 37 metų kaunietis Paulius Kairys, sumokėjęs 2 tūkst. litų (579 eurus) ir davęs sieros rūgštimi sklidiną butelį.

Tokiu būdu P.Kairys nusprendė atkeršyti merginai, kuri jį paliko. Nukentėjusi moteris ištvėrė siaubingą skausmą ir daugiau nei 30 plastinių operacijų. Ji prisiminė, kad prieš šį išpuolį P.Kairys jos patykojo laiptinėje ir įrėmęs į šoną revolverį pro dantis iškošė: „Jei nebūsi su manimi, nebūsi su niekuo.“

Anot nukentėjusiosios, P.Kairys jai papasakojo, kaip viena mergina, su kuria jis draugavo anksčiau, už neištikimybę buvo sudaužyta beisbolo lazdomis ir iki šiol negali vaikščioti.

Kauno apygardos teismas baisaus nusikaltimo sumanytojui 34 metų P.Kairiui skyrė 11 metų, o išpuolio vykdytojui 25 metų Povilui Butėnui – 9 metus nelaisvės. P.Kairys nuosprendį skundė, bet liko nieko nepešęs. Teismo sprendimu P.Kairys taip pat privalo sumokėti aukai 57 924 eurų neturtinę žalą. Naujienų portalo lrytas.lt žiniomis, jis iki šiol to nepadarė.

P.Kairys užaugo Kauno Vilijampolės rajone, iš kurio kilę žiauriausi Kauno banditai. Jo vyresnysis brolis Regimantas Kairys buvo minimas žmogžudystės byloje, kurioje buvo teisiami Kauno „Daktarų“ gaujos nariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.