Žudikas užuovėją buvo radęs Rusijoje

Rusijos teisėsaugininkai Vidurio Urale sulaikė lietuvį, kurio Lietuvos pareigūnai ieškojo beveik penkerius metus. Zarasų rajone kaimyną pagaliu uždaužęs vyras buvo dingęs lyg į vandenį.

A.Gurskui antrankiai buvo uždėti jam netgi nespėjus pasipriešinti.
A.Gurskui antrankiai buvo uždėti jam netgi nespėjus pasipriešinti.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas“)

Aug 26, 2016, 4:18 PM, atnaujinta May 14, 2017, 8:21 PM

Nusikaltėliai iš Lietuvos saugiausiai jaučiasi Rusijos Uralo regione.

Prieš dvejus metus Jekaterinburge buvo sulaikytas pavojingiausiu Lietuvos nusikaltėliu tituluojamas 46 metų Romas Zamolskis, o dabar – žmogžudyste įtariamas Algimantas Gurskas.

48 metų A.Gursko pavardė yra įrašyta į labiausiai Lietuvos policijos ieškomų asmenų aštuonetuką.

Duris atvėrė pusnuogis

Kaip pranešė Sverdlovsko srities (Rusija) teisėsaugininkai, A.Gurskas buvo sulaikytas nedideliame, vos apie 40 tūkst. gyventojų turinčiame Alapajevske.

Lietuvį Sverdlovsko ir Rusijos Interpolo skyriaus pareigūnai užklupo netikėtai. Policijos nelaukęs A.Gurskas pareigūnus į namus įsileido pusnuogis, mūvėdamas tik kelnes.

Net nespėjus pasipriešinti jam buvo uždėti antrankiai. Netrukus po to A.Gurskas buvo išvežtas į policijos komisariatą apklausti, o teismas leido jį suimti.

Kaimyną uždaužė pagaliu

A.Gursko tarptautinę paiešką Lietuva yra paskelbusi nuo 2012 metų birželio 21 dienos. Jis įtariamas žmogžudyste, įvykdyta Medinkos kaime (Zarasų r.).

2011 metų gruodį pas savo brolį gyvenęs ir atsitiktinius darbus dirbęs A.Gurskas nuėjo pasisvečiuoti pas kaimyną.

Alkoholio išgėrę vyrai dėl kažko susiginčijo lauko virtuvėje. Po to A.Gurskas griebė medinį pagalį ir pradėjo juo daužyti kaimynui per galvą.

Netrukus vyras mirė, o žudikas pasislėpė. Kai policijos pareigūnai išsiaiškino, kad nužudytąjį mirtinai sudaužė A.Gurskas, jo ir pėdos buvo ataušusios.

Praėjus pusmečiui po nusikaltimo buvo paskelbta tarptautinė A.Gursko paieška.

Greitai grąžins į Lietuvą

Sverdlovsko srities pareigūnai apie Urale sulaikytą lietuvį pranešė Lietuvos teisėsaugininkams.

Skirtingai nei R.Zamolskio, Rusija savo šalyje A.Gursko laikyti neplanuoja. Suderinus visas ekstradicijos detales jis iškart bus grąžintas į Lietuvą, kur jo laukia teismas ir gresia laisvės atėmimas iki 15 metų.

R.Zamolskio Lietuvai reikės palaukti

* Rusijos generalinė prokuratūra kol kas nepateikė atsakymo, kada į Lietuvą bus pargabentas R.Zamolskis, mūsų šalyje įtariamas vagystėmis, daugybe apiplėšimų, 9 žmogžudystėmis ir 6 pasikėsinimais nužudyti.

* Už Rusijoje įvykdytus nusikaltimus birželį Jekaterinburgo teismas R.Zamolskiui skyrė 16 metų laisvės atėmimo bausmę, kurią jis turėtų atlikti griežtojo režimo kolonijoje.

* Nuosprendį R.Zamolskis apskundė aukštesnės instancijos teismui. Jo apeliacinis skundas tuoj bus baigtas nagrinėti.

* Įtariama, kad R.Zamolskis Rusijoje gali būti padaręs ir daugiau nusikaltimų, tarp jų gali būti ir kelios užsakomosios žmogžudystės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.