„Šiaulių plento“ kyšininkavimo byla: laisvėje – dar du asmenys

[[ge:lrytas:lrytas:1143306]]

J.Aleksa paleistas šios savaitės pradžioje.<br>R.Vitkaus nuotr. iš archyvo
J.Aleksa paleistas šios savaitės pradžioje.<br>R.Vitkaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 1, 2016, 6:12 PM, atnaujinta May 14, 2017, 6:36 AM

Teismo atstovas Vytautas Jončas BNS patvirtino, kad teismas nusprendė patenkinti kyšininkavimu įtariamo „Šiaulių plento“ komercijos direktoriaus Dariaus Striogos skundą ir sutrumpino jo suėmimą. Ketvirtadienį patenkintas ir bendrovės „Transalda“ vadovo Viktoro Vachterio, apie kurio suėmimą ir dalyvavimą šioje byloje anksčiau nepranešta, skundas.

„Darius Strioga pateikė 10 tūkst. eurų užstatą. Anksčiau jis buvo suimtas 2 mėnesiams, prašė nebetaikyti pačios griežčiausios kardomosios priemonės ir teisėjų kolegija, išnagrinėjusi skundą, priėmė nutartį pakeisti pirmos instancijos teismo sprendimą ir sutrumpinti suėmimo terminą ir paleisti iš suėmimo“, – BNS sakė V.Jončas.

Anot jo, D.Strioga įsipareigojo neišvykti iš šalies, nebendrauti su kitais bylos įtariamaisiais.

V.Vachteris taip pat pateikė 10 tūkst. eurų užstatą, jis paleistas tomis pačiomis sąlygomis. V.Jončas BNS teigė, negalintis atsakyti, kodėl suimtas V.Vachteris, nes tai yra ikiteisminio tyrimo medžiaga. Generalinė prokuratūra BNS apie V.Vachterio suėmimo priežastis neatsakė.

Antradienį teismas kyšininkavimu įtariamą „Šiaulių plento“ generalinį direktorių Juozą Aleksą paleido į laisvę, o Lietuvos automobilių kelių direkcijos Kelių planavimo ir plėtros skyriaus vedėjo Artūro Aušros suėmimo terminą sutrumpino nuo 2 mėnesių iki 20 dienų.

Rugpjūčio viduryje Radviliškio rajono apylinkės teismas leido suimti A.Aušrą bei J.Aleksą ir D.Striogą. Teisėsauga įtaria, kad A.Aušra paėmė didesnį nei 9,5 tūkst. eurų vertės kyšį iš „Šiaulių plento“ vadovų už išskirtinių sąlygų sudarymą bendrovei laimėti viešuosius pirkimus. Jų bendra vertė – daugiau nei pusantro milijono eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.