Banditas R. Zamolskis kalės trumpiau

Dėl suėjusios senaties Rusijos teismas metais sumažino bausmę garsiam nusikaltėliui Romui Zamolskiui, nors lietuvis prašė jį visiškai išteisinti.

Rusijoje R.Zamolskis dėjosi pavyzdingu šeimos tėvu, o laisvalaikiu plėšikavo.
Rusijoje R.Zamolskis dėjosi pavyzdingu šeimos tėvu, o laisvalaikiu plėšikavo.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas“)

Sep 1, 2016, 1:16 PM, atnaujinta May 14, 2017, 7:35 AM

Jekaterinburgo (Rusija) tardymo izoliatoriuje uodų antplūdžiu besiskundžiusio R.Zamolskio svajonė palikti šią vietą išsipildys. Tiesa, ne taip, kaip jis tikėjosi.

Vietoj kelionės pas žmoną ir du vaikus 46 metų lietuvio laukia pervežimas į griežtojo režimo pataisos koloniją, kurioje jis turės atlikti 15 metų laisvės atėmimo bausmę.

Šių metų birželį Jekaterinburgo teismas R.Zamolskiui buvo skyręs 16 metų nelaisvės, tačiau vakar lietuvio ir jo bendrininkų apeliacinius skundus išnagrinėjęs Sverdlovsko srities teismas bausmes nuteistiesiems šiek tiek sumažino, nes kai kuriems jų padarytiems nusikaltimams suėjo senatis.

Teismas nusprendė, kad R.Zamolskis neturėtų būti baudžiamas už 2006 metų gegužės 26 dieną įvykdytą apiplėšimą, kurio metu iš bendrovės „Temerco“ buvo pagrobtas 2 milijonus rublių kainavęs automobilis BMW X5.

Dėl kitų penkių nusikaltimų, teismo nuomone, R.Zamolskio kaltė yra visiškai įrodyta.

R.Zamolskis su bendrininkais Valerijumi Povarovu bei gaujos vadu Michailu Kloku taip pat turės atlyginti žalą nukentėjusiuoju pripažintam verslininkui Aleksandrui Kasjanovui ir jo žmonai.

Iš R.Zamolskio priteista sutuoktiniams, kuriuos bandė susprogdinti, sumokėti po milijoną rublių (apie 13 tūkst. 400 eurų), o iš M.Kloko – 600 tūkst. rublių (kiek daugiau nei 8 tūkst. eurų).

R.Zamolskio ir jo bendrų apeliacinius skundus Sverdlovsko srities teismas nagrinėjo šešias dienas.

Vien R.Zamolskio apklausa teisme tęsėsi visą dieną, nes lietuvis savo pastabas ir paaiškinimus buvo susirašęs net ant 107 popieriaus lapų.

Siautėjo Lietuvoje

* Lietuvoje R.Zamolskis įtariamas vagystėmis, daugybe apiplėšimų, 9 žmogžudystėmis ir šešiais pasikėsinimais nužudyti. Daugiausia nusikaltimų jis įvykdė kartu su savo bendrininkais.

* Lietuvai jis bus perduotas, kai Rusijoje atliks bausmę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.