Perėjoje nužudęs moterį nepasimokė – sėdo prie vairo neblaivus

Moterį pėsčiųjų perėjoje mirtinai sužalojęs ir iš įvykio vietos pasprukęs vairuotojas atsipirko dvejų metų laisvės atėmimo bausme jos vykdymo terminą atidedant. Praėjus tik dviems mėnesiams po nuosprendžio jis sučiuptas prie vairo neblaivus.

A.Zabolotnas sakė, kad serga diabetu ir alkoholio beveik nevartoja.<br>A.Pilaitienės nuotr.
A.Zabolotnas sakė, kad serga diabetu ir alkoholio beveik nevartoja.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Sep 1, 2016, 5:23 PM, atnaujinta May 14, 2017, 6:55 AM

Likimo ironija – geriantį alų, o paskui ramiausiai sėdantį į automobilį jį pastebėjo žuvusiosios sūnus. Jis ir iškvietė policiją.

Pirmadienį Klaipėdos apylinkės teisme bus nagrinėjama administracinio teisės pažeidimo byla dėl transporto priemonės vairavimo neblaiviam ir vairuotojo pažymėjimo nepateikimo.

Tragedija Klaipėdoje, Statybininkų prospekte, nutiko 2014 metų gruodžio 3-osios vakarą.

Automobilis „Audi“ pėsčiųjų perėjoje parbloškė 64 metų Adolfiną Paulavičienę. Po smūgio jos kūnas ir daiktai buvo nublokšti net už 30 metrų.

Policijos pareigūnai visą naktį bergždžiai ieškojo įtariamojo ir jo automobilio, kurį įsidėmėjo liudininkai, išnaršė kiemus ir garažus.

Kitą rytą 58 metų Aleksandras Zabolotnas su advokatu atėjo į Kelių policijos biurą, pripažino, kad sukėlė avariją ir pėsčiųjų perėjoje mirtinai sužalojo moterį, nurodė, kokiame garaže yra automobilis.

Jo gynėjas tuomet teigė, kad vairuotojas dingo iš avarijos vietos ištiktas šoko, o naktį net bandė nusižudyti.

„Kodėl pabėgau iš įvykio vietos? Pats nuolat savęs to klausiu. Nebuvau išgėręs, apskritai beveik nevartoju alkoholio, nes sergu diabetu. Man labai sunku, labai dėl to išgyvenu“, – teisme kalbėjo A.Zabolotnas.

Žuvusios moters sūnus Nerijus Paulavičius neabejojo, kad kalbos apie diabetą – tik apgalvota gynybos versija: „esu šimtu procentų įsitikinęs, kad jis buvo girtas, ir iš įvykio vietos pabėgo dėl to, kad išsiblaivytų ir susirastų advokatą“.

Jis pateikė 70 tūkst. eurų neturtinės žalos ieškinį, tačiau teismas vadovaudamasis protingumo kriterijais priteisė gerokai mažiau – 15 tūkst. Eurų. Po 10 tūkst. eurų savo išgyvenimus įvertino dvi žuvusiosios seserys ir brolis. Teismas jiems priteisė po 2896 euro moralinės žalos atlyginimo.

Nuteistajam uždrausta trejus metus vairuoti automobilį, tačiau jo „Audi“ buvo grąžintas.

Teisme buvo pažymėta, kad A.Zabolotnas jau baustas administracine tvarka už šiurkščius kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Žuvusiosios sūnus piktinosi, kad toks švelnus teismo nuosprendis – dveji metai nelaisvės, bausmės vykdymą atidedant – absurdas. Jo apeliacinis skundas rugsėjo viduryje bus nagrinėjamas Klaipėdos apygardos teisme.

O iki to laiko A.Zabolotnas aiškinsis Klaipėdos apylinkės teisme.

N.Paulavičius tapo liudininku, kaip A.Zabolotnas geria alų krantinėje pietiniame Klaipėdos rajone.

„Vidury baltos dienos išgėrė vieną alaus skardinę, antrą, sėdo į automobilį ir dar pakeliui nusipirko alaus. Paskambinau policijai. Pajutęs, kad jį seka, spruko į automobilių servisą Jurbarko gatvėje, paliko mašiną ir bandė slėptis, o sulaikytas aiškino, esą vairavo ne jis. Kaip ne jis – važiuodamas vos nenutrenkė vieno žmogaus. Tas jį įsidėmėjo. Po to įvykio mane tiesiog ištiko šokas: matyt, toks likimas. Vietoje atgailos jis toliau cirkus krečia“, – sakė N.Paulavičius, prisiminęs rugpjūčio 23 dienos įvykius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.