Vilniuje sučiupti du narkotikų prekeiviai

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą medžiagoje dėl neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų.

Vilniuje sučiupti du narkotikų prekeiviai.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Vilniuje sučiupti du narkotikų prekeiviai.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 1, 2016, 3:33 PM, atnaujinta May 14, 2017, 7:17 AM

Kaip rašoma Vilniaus apskrities VPK pranešime, ikiteisminis tyrimas pradėtas po to, kai buvo gauta duomenų, kad čigonai Vilniaus mieste disponuoja labai dideliu narkotinės medžiagos – heroino kiekiu. Atliekant ikiteisminio tyrimo bei neviešo pobūdžio veiksmus buvo, nustatyta, kad policijos pareigūnams gerai žinomas 60-metis vyras kartu su sūnumi atokiau nuo savo gyvenamosios vietos miško masyve turi įsirengęs slėptuvę narkotinėms medžiagoms laikyti ir sandėliuoti.

Toks narkotinių ir psichotropinių medžiagų sandėliavimas yra populiarus tarp asmenų, užsiimančių narkotinių medžiagų platinimu dideliais kiekiais, kadangi pareigūnams reikia daug papildomų pastangų ieškant tokių išradingai maskuojamų slėptuvių.

Surinkus pakankamai duomenų, leidžiančių pagrįstai manyti, kad I.B. kartu su M.T. daro nusikalstamas veikas, kriminalistai rugpjūčio 20 d. surengė sėkmingą pasalą.

Sulaikytų asmenų gyvenamosiose vietose atlikus kratas, buvo paimta apie 10 tūkst. eurų grynųjų pinigų įvairia valiuta, du neteisėtai laikomi ginklai, kuriems reikalingas leidimas bei šoviniai.

Minėtiems asmenims buvo įteikti pranešimai apie įtarimus dėl nusikalstamų veikų. Kadangi viena iš galimai padarytų nusikalstamų veikų priskiriama prie labai sunkių nusikaltimų, be to, įstatymas numato griežtą laisvės atėmimo bausmę nuo 10 iki 15 metų, Vilniaus miesto apylinkės teismas, įvertinęs pateiktus duomenis, abiems įtariamiesiems skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą.

Šis sulaikymas yra dar vienas sėkmingas pernai metais įkurtos Bendros jungtinės tyrimo grupės, skirtos kovai su neteisėtu narkotinių medžiagų platinimu Vilniaus čigonų tabore, rezultatas, kai buvo neutralizuotas dar vienas narkotinių medžiagų, įtariama, tiekimo kanalas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.