Paauglio budelių apklausa Kauno teisme truko 6 valandas

Kauno apylinkės teismas atvertė baudžiamąją bylą, kurioje kraupiu nusikaltimu įtariami septyni 14-mečio budeliai. Jauniausiam iš kaltinamųjų – 16 metų, o vyriausiajam, už žmogžudystę anksčiau teistam karmėlaviškiui Artūrui Liutkevičiui – 49 metai.

Karmėlaviškis A.Liutkevičius įtariamas žiauriausiais kankinęs paauglį. Jis suimtas dar trejiems mėnesiems.<br>M.Patašiaus nuotr.
Karmėlaviškis A.Liutkevičius įtariamas žiauriausiais kankinęs paauglį. Jis suimtas dar trejiems mėnesiems.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2016, 12:07 PM, atnaujinta May 14, 2017, 1:00 AM

Grupė užpuolikų gausiai žmonių lankomoje vietoje pagrobė niekuo dėtą vaikiną, jį vežiojo bagažinėje ir įmetė į Nerį nuo 6 metrų aukščio skardžio.

Paauglys patyrė dideles kančias, – prieš įmetant į upę, jis buvo išprievartautas.

Išprievartavimu kaltinamo A.Liutkevičiaus suėmimo laikotarpis penktadienį buvo pratęstas 3 mėnesiams. Apklausiamas teisme jis iš dalies pripažino savo kaltę.

Teismo posėdyje be A.Liutkevičiaus buvo apklaustas 16-metis Laurynas S., o jų bendrininkai parodymus duos per kitą posėdį.

Bylos apimtis didžiulė – vien tik A.Liutkevičiaus ir Lauryno S. aplausa truko šešias valandas.

Po posėdžio A.Liutkevičiaus suėmimo laikotarpis buvo pratęstas 3 mėnesiams. Iš septynių kaltinamųjų belangėje uždarytas tik jis, Laurynas S. ir 17-metis Domantas R. – kiti jų sėbrai nuosprendžio laukia laisvėje. Tiesa, Laurynas ir Domantas nepilnamečių kolonijoje atsidūrė dėl kitų nusikaltimų.

Prokurorai nusprendė, kad pagrobėjų gaujos narių neverta patraukti baudžiamojon atsakomybėn dėl pasikėsinimo nužudyti, nors vaikinas ne tik buvo įmestas į vandenį nuo aukšto skardžio, bet turėjo skubiai perplaukti į kitą upės pusę, nes girdėjo svarstymus, kad jį vertėtų čia pat užmušti.

Sadistams iškelta byla tik dėl išprievartavimo, pagrobimo ir reketo. Jei būtų inkriminuotas pasikėsinimas, jiems grėstų kalėjimas iki gyvos galvos, o dabar gresia iki 10 metų nelaisvės.

Be A.Liutkevičiaus, prieš teismą stos Kauno ir Karmėlavos gyventojai 31 metų Saulius Juozaitis, 30 metų Valerijus Kulikovas, 30 metų Marijonas Taraila, 29 metų Edvinas Gurskas, 17 metų Domantas R. ir 16 metų Laurynas S.

2006 metais A.Liutkevičius buvo nuteistas 11 metų kalėti už žmogžudystę, tačiau buvo išleistas į laisvę užpernai pirma bausmės pabaigos laiko.

Nukentėjęs nepilnametis nėra pakliuvęs į teisėsaugos akiratį, jis gyvena tvarkingoje šeimoje.

Užpuolė gatve einančius bičiulius

Visuomenėje didelį atgarsį sukėlė nusikaltimas, įvykdytas vėlų 2015 metų liepos 26-osios vakarą, kai grupė paauglių ir suaugusių vyrų Kaune pagrobė paauglį, įgrūdo jį į bagažinę ir nuvežė į pakaunės Karmėlavos miestelio apylinkes.

Tyrimo metu atskleista ir daugiau nusikaltimų, kuriuos padarė ši gauja. Vaikiną veždami bagažinėje nusikaltėliai Kaune sukėlė avariją, sunkiai sužeidė moterį ir, pabėgę iš avarijos vietos, toliau kankino keturiolikmetį. Paauglys buvo pagrobtas Kaune, kai išėjo pasivaikščioti su savo bendraamžiu draugu. Prie dviejų nepilnamečių privažiavo „Volkswagen Golf“, BMW ir „Audi“ automobiliai.

Iš jų iššokę paaugliai ir suaugę vyrai puolė vytis du draugus. 14-mečio bičiulis pabėgo.

Įsiutę užpuolikai nusprendė pagrobti bent vieną auką. Įtariama, kad nusikaltėliai ieškojo keturiolikmečio draugo, su kuriuo jis buvo išėjęs pasivaikščioti, – esą vaikinas jiems buvo skolingas 15 ar 20 eurų.

Paliko vaikiną sudaužytą upėje

Nepagavę tariamo skolininko, jie pyktį išliejo ant jo draugo. Vaikinas buvo vežiojamas bagažinėje apie valandą. Įmetus jį į Nerį, vienas pagrobėjų norėjo nusileisti į apačią ir jį mirtinai uždaužyti plytgaliu, bet draugai jį sulaikė – tegul kapanojasi.

Aukai girdint jie svarstė, ar jos nevertėtų čia pat užmušti. Tačiau paaugliui pavyko perplaukti per upę ir pasiekti krantą, esantį Lapių miestelio apylinkėse.

Ten jis pasibeldė į artimiausio namo duris ir sulaukė geraširdžių žmonių pagalbos. Netrukus buvo iškviesti medikai ir policijos pareigūnai.

Įtariama, kad vaikiną išprievartavo A.Liutkevičius, o kiti nuošalioje aikštelėje žemino ir mušė auką.

Gauja terorizavo pakaunės miestelį

Karmėlavos gyventojai naujienų portalui lrytas.lt pasakojo, kad miestelį terorizavo banditų gauja, tačiau policijai vis pritrūkdavo įkalčių jai sutramdyti. 14–20 metų dešimties vaikinų gauja terorizuoti miestelį pradėjo prieš trejus metus. Dauguma jų gyvena tvarkingose šeimose.

Jie buvo apiplėšę Vilniaus gatvėje veikiančią „City Market“ ir kitas parduotuves, atiminėdavo iš praeivių pinigus, taip pat vogdavo įvairius daiktus. Ypač kentėjo silpnesni ir jaunesni nepilnamečiai, iš kurių buvo pagrobtas ne vienas telefonas.

Jaunų karmėlaviškių gauja plėšti ir vogti vyksta ir į Kauną, esantį už 15 kilometrų. Kai kurie jų yra pilnamečiai ir turi nuosavus automobilius. Vietos gyventojai atpažino keturiolikmečio pagrobėjų automobilius BMW bei „Volkswagen Golf“.

Ypač įžūlūs yra du gaujos nariai – Domantas ir Laurynas. Domantas yra teistas už vagystes, bausmę atliko nepilnamečių kolonijoje.

Iškėlus bylą dėl 14-mečio pagrobimo, išpuoliai Karmėlavoje aprimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.