Pasieniečiai sulaikė neteisėtai valstybės sieną perėjusį gruziną

Vilniaus rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai sulaikė į Lietuvą iš Baltarusijos neteisėtai atėjusį Gruzijos pilietį. Užsienietis po apklausos uždarytas į areštinę.

Pasieniečiai sulaikė neteisėtai valstybės sieną perėjusį gruziną.<br>VSAT nuotr.
Pasieniečiai sulaikė neteisėtai valstybės sieną perėjusį gruziną.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2016, 5:09 PM, atnaujinta May 14, 2017, 12:09 AM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, sekmadienį Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos pasieniečiai, naudodamiesi stacionaria sienos stebėjimo įranga, ties Lavoriškių seniūnijos Tvankiškių kaimu užfiksavo sienos pažeidėją. Jis draudžiamoje vietoje į Lietuvą atėjo iš Baltarusijos.

Tvankiškių link nuvykę pasieniečių patruliai bei kinologas su tarnybiniu šunimi ėmėsi šukuoti miško masyvą, į kurį pasuko sieną nelegaliai kirtęs vyras. Ieškomąjį VSAT pareigūnai sulaikė už keliolikos metrų nuo sienos su Baltarusija. Vietovę tikrinęs kinologas aptiko ir vietą, kurioje vyras atėjo iš Baltarusijos.

Paaiškėjo, kad sulaikytasis yra 29 metų Gruzijos pilietis. Jis pasieniečiams pateikė savo vardu išduotą pasą, kuriame nebuvo Šengeno vizos, suteikiančios teisę legaliai patekti ir būti bendrijos erdvėje.

Užsienietis po apklausos uždarytas į areštinę. Įvykio aplinkybes aiškinasi ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėję Vilniaus rinktinės pasieniečiai.

Šiemet VSAT pareigūnai iš viso sulaikė 21 Gruzijos pilietį, neteisėtai perėjusį valstybės sieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.