Teismas leido suimti sukčiavimu kaltinamą advokatą A.Marapolską

[[ge:lrytas:lrytas:858674]]

A.Marapolskas kaltinamas tuo, kad vadovavo organizuotai grupei suklastojant, pagaminant ir panaudojant netikrus dokumentus, ir dėl to buvo padaryta didelės žalos.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
A.Marapolskas kaltinamas tuo, kad vadovavo organizuotai grupei suklastojant, pagaminant ir panaudojant netikrus dokumentus, ir dėl to buvo padaryta didelės žalos.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2016, 4:59 PM, atnaujinta May 14, 2017, 12:09 AM

Kaltinamasis neatvykta į teismo posėdžius ir pateikia nedarbingumo pažymėjimus. Paskelbta advokato paieška, jo ieško policija.

Byla teismui buvo perduota dar 2011 metais, tačiau iki šiol nebaigta liudytojų apklausa, neapklausti kaltinamieji.

Rugpjūčio 24 dieną advokatui anksčiau paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti buvo pakeistas į suėmimą. Tokį sprendimą teismas motyvavo tuo, jog iš Centro poliklinikos pateiktos informacijos bei kaltinamojo pateiktų dokumentų matyti, kad „Andrius Marapolskas vilkina procesą ir taip elgsis ateityje“.

Bylą nagrinėjanti teisėja Aiva Survilienė BNS sakė, kad šiemet iš paskirtų 27 posėdžių įvyko septyni. Iš 20 neįvykusių – į maždaug dešimt neatvyko A.Marapolskas, o 5-6 kartus – jo tėvas Edvardas Marapolskas, jis byloje taip pat yra kaltinamasis.

„Patikrinau polikliniką, kuri išduoda pažymas. Visi išduoti nedarbingumo pažymėjimai sutampa su teismo posėdžių periodais. Kitais laikotarpiais neserga“, – BNS sakė bylą nagrinėjanti teisėja A.Survilienė. Advokatas teismui pateikdavo pažymas, kad serga arba jis, arba slaugo moksleivę dukrą.

Teisėja sako, kad kiti proceso dalyviai atvyksta, viena kaltinamoji nėra praleidusi nė vieno posėdžio.

Ar advokatas sulaikytas, Lietuvos apeliacinis teismas, kuris šią savaitę nagrinės A.Marapolsko skundą dėl jam skirto suėmimo, atsakyti negalėjo.

Paskelbus tokią nutartį, paprastai skelbiama kaltinamojo paieška. Ją vykdo policija. Suradus asmenį, per 48 valandas rengiamas teismo posėdis ir tada nustatomas suėmimo terminas. Teisėjai A.Survilienei policija iki šiol nėra pranešusi, ar surado A.Marapolską.

BNS paskambinus A.Marapolskui į mobiliojo ryšio telefoną, atsiliepė moteris. Ji pasakė, kad advokatas šiuo metu yra užsiėmęs ir ji jam pranešianti, jog su juo nori susisiekti žiniasklaida.

A.Marapolskas Vilniaus apygardos teismo nagrinėjamoje baudžiamojoje byloje yra kaltinamas tuo, kad vadovavo organizuotai grupei suklastojant, pagaminant ir panaudojant netikrus dokumentus, ir dėl to buvo padaryta didelės žalos. Jis taip pat įtariamas vadovavęs organizuotai grupei apgaule savo ir kito asmens naudai įgyjant didelės vertės svetimą turtą ir apgaule savo ir kito asmens naudai panaikinant didelės vertės turtinę prievolę. Teisininkui pateikti kaltinimai ir apgaule įgijus didelės vertės svetimą turtą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kas yra vatnikai ir kiek jų?