Recidyvistas įveikė antstolį

Sieros rūgštimi kaunietę apipylęs recidyvistas Povilas Butėnas pasiekė pergalę prieš antstolį Mareką Petrovskį, mėginantį išieškoti jo skolas. Teismas neleido nurėžti kalėjimo sąskaitoje esančių P.Butėno lėšų.

Bausmę už grotų atliekantis P.Butėnas nutarė bylinėtis su antstoliu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Bausmę už grotų atliekantis P.Butėnas nutarė bylinėtis su antstoliu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 7, 2016, 7:05 AM, atnaujinta May 13, 2017, 9:13 PM

Penkiskart teistas 28 metų P.Butėnas privalo sumokėti „Sodrai“ 12 399 eurų skolą už ligos pašalpą, kuri buvo sumokėta sieros rūgštimi aplietai 33 metų moteriai.

M.Petrovskis kreipėsi į Vilniaus pataisos namų administraciją, prašydamas pranešti jam, jeigu į bendrą kalėjimo sąskaitą P.Butėnui būtų pervesti pinigai.

Šioje sąskaitoje kiekvienas kalinys gali naudotis jam skirtomis lėšomis, jeigu pajamos – legalios. Antstolis pasirūpino, kad pinigai, pasiekę P.Butėną, būtų areštuoti ir perduoti „Sodrai“, kuri kreipėsi dėl priteistos skolos išieškojimo. Sužinojęs apie tokį antstolio žingsnį P.Butėnas įniršo. Išieškojus pinigus iš įkalinimo įstaigoje esančių lėšų neva bus pažeistos jo teisės.

Kaunietę suluošinęs kalinys guodėsi, jog jis pataisos namuose negalėtų papildomai įsigyti maisto, kitų prekių, mokėti už elektrą, telefono pokalbius, pašto išlaidas.

P.Butėnas prašė panaikinti antstolio patvarkymo dalį, kuria apribojama jo teisė įsigyti maisto produktų ir kitų būtiniausių prekių įkalinimo įstaigos parduotuvėje, skirtoje nuteistiesiems.

Tiesa, P.Butėnas nutylėjo, jog jis ir taip yra kasdien maitinamas kalėjime, o parduotuvėje papildomai galima įsigyti geresnį davinį.

Antstolio M.Petrovskio tvirtinimu, kalinio teisės nebūtų pažeidžiamos: „Įstatymai nenumato, kad iš įkalinimo įstaigos sąskaitų būtų draudžiama išieškoti skolas. Nėra jokių išimčių.“

Vis dėlto teismas, išnagrinėjęs P.Butėno skundą, konstatavo, kad jo piniginės lėšos areštuotos nesilaikant skolų išieškojimo vykdymo tvarkos, ir panaikino antstolio patvarkymą.

Šiurpiais nusikaltimais išgarsėjęs P.Butėnas neturi jokio turto, niekur nedirba, tad priversti jį sumokėti skolas – itin sudėtinga misija. Anot M.Petrovskio, šiuo metu jis kalėjimo sąskaitoje neturi nė cento.

Paskui P.Butėną driekiasi ilga skolų uodega. Jis skolingas ne tik „Sodrai“. Sadistas privalo atlyginti suluošinai merginai 57 924 eurų neturtinę žalą. Be to, su bendrininku Pauliumi Kairiu jis privalo sumokėti aukai daugiau nei 5,5 tūkst. eurų už gydymo išlaidas.

Draugės paliktas vyras sukurpė keršto planą

* 2011 metų gegužės 19 dieną P.Butėnas apipylė rūgštimi merginą už atlygį – jį pasamdė buvęs jos draugas 37 metų kaunietis P.Kairys, sumokėjęs 2 tūkst. litų (579 eurus) ir davęs sieros rūgšties sklidiną butelį.

* Taip P.Kairys nusprendė atkeršyti merginai, kuri jį paliko. Nukentėjusi moteris ištvėrė siaubingą skausmą ir daugiau nei 30 plastinių operacijų.

* Kauno apygardos teismas baisaus nusikaltimo sumanytojui P.Kairiui skyrė 11 metų, o išpuolio vykdytojui P.Butėnui – 9 metus nelaisvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.