Žmogžudyste įtariamą Kauno mafijos šulą išgelbės sunki liga?

Artimiausiu metu Kauno teisėsaugą turėtų pasiekti išsamios medicininės ekspertizės išvados triskart teisto šio miesto mafiozo Igorio Laškevičiaus nužudymo byloje. Tai naujienų portalui lrytas.lt trečiadienį patvirtino žmogžudystės tyrimui vadovaujantis prokuroras Gediminas Bučiūnas.

Žmogžudyste įtariamas Kryžkelės gaujos vadeiva M.Mažeika, pravarde Asilas, iki šiol teisėsaugai neduoda parodymų.<br>Lrytas.lt nuotr.
Žmogžudyste įtariamas Kryžkelės gaujos vadeiva M.Mažeika, pravarde Asilas, iki šiol teisėsaugai neduoda parodymų.<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-07 14:47, atnaujinta 2017-05-13 19:38

Ekspertai ne tik nurodys tikslią mirties priežastį, bet ir atsakys į kitus tyrėjams rūpimus klausimus.

Kovo 30 dieną pakaunės Šatijų gyvenvietėje esančiame miškelyje rasto 31 metų I.Laškevičiaus kūnas užminė teisėsaugai daugybę mįslių – kas ir kodėl sumanė atsikratyti didelę įtaką šešėliniame pasaulyje turėjusio vyro, kuris bičiuliavosi su Agurkinių grupuotės vadeiva Sauliumi Velečka ir geru Kauno nusikaltėlių šulo Henriko Daktaro draugu Jonu Romeika, pravarde Romėnas?

Kol kas neaišku, kas atėmė gyvybę I.Laškevičiui – šūvis į kaklą ar smūgis kirviu į pakaušį. Pagrindinis įtariamasis, aštuonis kartus teistas „Kryžkelės“ gaujos vadeiva 40-metis kaunietis Mindaugas Mažeika, pravarde Asilas, iki šiol nepraveria burnos. Ne ką kalbesnis ir jo bendrininku laikomas 31 metų šiaulietis Dainius Paldavičius, priskiriamas šio miesto nusikaltėlių pasauliui.

Prieš keletą metų iškėlus Asilui bylą dėl ankstesnių sunkių nusikaltimų, jis buvo pripažintas nepakaltinamu, o paskui pasveiko ir, įtariama, tęsė savo „žygdarbius“.

Dabar M.Mažeika esą serga sunkias fizines pasekmes sukeliančia liga. Teisėsauga aiškinasi, ar jis jos nesimuliuoja. Nepagydomiems ligoniams teismai paprastai skiria švelnesnes bausmes. Pareigūnai atkreipė dėmesį, jog Asilą gina brangiai apmokamas Kauno advokatas.

Kovo 29-osios pavakare I.Laškevičius išvyko su M.Mažeika iš savo namų Dainavos rajone pasakęs žmonai, jog padės bičiuliui parvežti iš užsienio atgabentą mašiną. Sutuoktinis turėjo grįžti apie 21 valandą. Kitą dieną jo ieškoti puolę artimieji išgirdo kraupią naujieną.

Kauno mafiozai buvo surengę puotą, kuri baigėsi mirtinu smūgiu I.Laškevičiui kirviu į galvą. Vėliau jam į kaklą buvo paleistas kontrolinis šūvis. 

Nusikaltėliai nuvežė kūną į nuošalų pakaunės miškelį, o automobilio ir ginklo atsikratė. Įtariama, kad juos paskandino Lapių miestelio apylinkėse.

I.Laškevičiaus nužudymo byloje suimtas tik M.Mažeika, o D.Paldavičius išleistas į laisvę pagal rašytinį pasižadėjimą neišvykti paėmus dokumentus.

Kryžkelės gaujos narys M.Mažeika įvykdė ne vieną žiaurų nusikaltimą. Jis suvarpė kulkomis prie senosios Daktarų gaujos kartais priskiriamo Remigijaus Vaičiūno, pravarde Plūgas, kojas ir sudaužė jį beisbolo lazda.

Asilas kankino savo draugę – pjaustydavo jos kūną peiliu ant žaizdų pildamas druską ir degtinę. Tačiau labiausiai Kryžkelės gaują išgarsino vilkikų grobimai – dėl jos siautulio Latvijos verslininkai bijojo vykti į Lietuvą, o kartą šios kaimyninės šalies diplomatai net buvo įteikę mūsų šaliai protesto notą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.