Ieškotas vyras su suklastotomis teisėmis įkliuvo pasienyje

Varėnos rinktinės pasieniečiams įkliuvo galimai suklastotą vairuotojo pažymėjimą pateikęs vyras, kurio, kaip paaiškėjo vėliau, ieškojo policija.

Ieškotas vyriškis su suklastotu vairuotojo pažymėjimu įkliuvo Lenkijos pasienyje.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Ieškotas vyriškis su suklastotu vairuotojo pažymėjimu įkliuvo Lenkijos pasienyje.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-08 17:04, atnaujinta 2017-05-13 17:10

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, VSAT Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė – Suvalkai, patikrino iš Lietuvos į Lenkiją vykusį maršrutinį autobuso „Setra“ vairuotojo ir keleivių dokumentus.

Kontrolės metu vienas iš keleivių pasieniečiams ištiesė ne pasą ar asmens tapatybės kortelę, o vairuotojo pažymėjimą, išduotą 27 metų Lietuvos piliečiui.

Šis dokumentas VSAT pareigūnams iškart sukėlė įtarimų. Netrukus išsiaiškinta, jog tai – klastotė. Ją pateikusiam vyrui pasieniečiai kelionės tęsti nebeleido ir išlaipino iš autombuso. Apklausos metu paaiškėjo, kad klastote mėgino pasinaudoti 32 metų Vilkaviškio gyventojas.

Duomenų bazėse patikrinus sulaikytojo duomenis nustatyta, kad nuo šių metų rugpjūčio vyriškio ieškojo Marijampolės apskrities policija. Jis vengė administracinės atsakomybės.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Varėnos rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Vilkaviškio gyventojas uždarytas į areštinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: VSD pranešėjo komisijos išvados toliau kelia aistras