Vaikus į šulinį įmetęs vyras išeis į laisvę? Jei pasveiks – taip

Kauno apygardos teisme pirmadienį svarstoma, ar skirti priverčiamąsias medicinos priemones 36 metų Aurelijui Berui, Kėdainių rajone įmetusiam į šulinį du savo mažamečius vaikus – 2 metų sūnelį ir 4 mėnesių dukrelę.

Kaune vyksta teismas dėl savo vaikus įmetusio į šulinį A.Bero. Posėdis buvo atidėtas.<br>P.Mantauto nuotr.
Kaune vyksta teismas dėl savo vaikus įmetusio į šulinį A.Bero. Posėdis buvo atidėtas.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 12, 2016, 1:14 PM, atnaujinta May 13, 2017, 8:51 AM

Psichiatrai nustatė A.Berui psichikos sutrikimus. Vaikžudys posėdyje nedalyvauja – jis gydomas Rokiškio psichiatrijos įstaigoje. Medikai rekomendavo jį toliau priverstinai gydyti.

Jei teismas pripažins, jog vyras yra nepakaltinamas, nusikaltimo metu nesuvokė savo veiksmų, jis bus toliau gydomas Rokiškyje. Priešingu atveju vaikžudys būtų teisiamas.

Į teismą atvyko svarbi liudininkė – A.Bero buvusios sugyventinės Linos Cvilikaitės motina Rima Cvilikienė. Pati L.Cvilikaitė, neseniai išleista iš ligoninės, į posėdį pirmadienį neatvyko. Byloje ji pripažina nukentėjusiąja.

Į teismo posėdį neatvyko  šiuo metu atostogaujanti psichiatrijos specialistė, nukentėjusioji, todėl jis buvo atidėtas iki spalio 6 dienos.

„Man pačiai nemalonu ginti tokį žmogų“, – teisme pareiškė valstybės skirta advokatė Ramutė Budrytė.

L.Cvilikaitės nepasirodymas teisme sukėlė nuostabą net ir jos motinai. R.Cvilikienė pirmadienio rytą kalbėjosi su dukra, pastaroji turėjo vykti į Kaune esančią polikliniką, o paskui žadėjo važiuoti į teismą, bet to nepadarė. Telefonu su ja niekam nepavyksta susisiekti.

Kadangi psichiatrai nustatė, jog nusikaltimo metu A.Beras nesuprato savo veiksmų, pasveikęs jis atsidurtų ne kalėjime, o būtų išleistas į laisvę. Taip tvirtino Kauno prokuroras Andrius Kiuršinas. Tačiau psichiatrų išvadoms dar turi pritarti teismas. Kas pusmetį vyks jo būklės peržiūrėjimas ir rengiami teismo posėdžiai dėl priverčiamųjų medicinos priemonių pratęsimo arba panaikinimo. Panaikinus priverstinį gydymą, jis atsidurtų laisvėje.

„Kol kas prašysime teismo jam taikyti gydymą griežto režimo sąlygomis“, – tvirtino A.Kiuršinas. Toks režimas jam taikomas ir dabar.

Po kraupaus nusikaltimo A.Beras bendravo su savo gyvais likusiaisias vyresniaisiais vaikais – 6 metų berniuku ir 4 metų mergaite. Susitikimo metu jis buvo ramus. Vaikžudys su buvusia sugyventine L.Cvilikaite, kuriai jis tragedijos naktį šakute žiauriai subadė nugarą, po nusikaltimo nebendravo.  

A.Beras vaikus į šulinį įmetė sausio 2-osios naktį savo valdoje Saviečių kaime. Jis nuolat smurtavo šeimoje. Tragedija įvyko dėl vietos bendruomenės ir tarnybų neveiklumo

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.