Tariamos pedofilijos bylos veikėja Olga Girdauskienė – nuteista

Poveikiu Laimutės Stankūnaitės dukteriai kaltinamai 65 metų garliavietei Olgai Girdauskienei Kauno apylinkės teismas skyrė 1 metų laisvės apribojimo bausmę ir įpareigojo ją būti namuose nuo 23 iki 6 valandos. Teisiamoji neatvyko išklausyti nuosprendžio dėl smarkiai pakilusio kraujospūdžio.

Aktyviai N.Venckienės rėmėjai O.Girdauskienei paskelbtas nuosprendis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Aktyviai N.Venckienės rėmėjai O.Girdauskienei paskelbtas nuosprendis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2016, 8:55 AM, atnaujinta May 13, 2017, 6:34 AM

Teismas taip pat priteisė L.Stankūnaitei iš O.Girdauskienės 5 tūkst. eurų neturtinės žalos ir 3,5 tūkst. eurų atstovavimo išlaidų.

Teisėjas paskelbė, kad nuosprendis grindžiamas liudininkų parodymais, garso įrašais, taip pat įsiteisėjusios baudžiamosios bylos medžiaga – šioje byloje buvo išteisintas vienas tariamos pedofilijos istorijos veikėjas, dabar jau miręs kaunietis Andrius Ūsas.

Ši byla buvo nagrinėjama maždaug dvejus metus. Dažnai posėdžius tekdavo atidėti dėl teisiamosios ligų. Iš viso įvyko per 20 posėdžių.

O.Girdauskienė tariamo pedofilijos skandalo įkarštyje neatsitraukdavo nuo mergaitės, tuo metu gyvenusios Garliavoje pas savo tetą Neringą Venckienę. Teisėsauga surinko įrodymų, jog kaimynė liepdavo mažametei pasakoti išmoktą istoriją apie tris pedofilus.

O.Girdauskienė mergaitę ir filmavo. Mažametė prisiminė apie jai darytą poveikį, liudydama teisme nuotoliniu būdu.

Tardama paskutinį žodį O.Girdauskienė pareiškė, neva mergaitės parodymai yra netikslūs ir prieštaringi, todėl jais negalima vadovautis. Teisiamoji ir jos advokatas siekė, kad byla būtų grąžinta prokuratūrai, nes kaltinamojo akto formuluotės esą yra netikslios ir netinkamos kaltei apibūdinti. Jei byla nebūtų sugrąžinta, prašoma pagal vieną epizodą pritaikyti senatį, o pagal kitus – išteisinti.

L.Stankūnaitei ir jos dukteriai atstovaujančio advokato padėjėjo Simo Tokarčako nuomonė kitokia. Pasak teisininko, mergaitė davė aiškius parodymus O.Girdauskienės byloje, abejoti jais nėra jokio pagrindo.

„Byloje yra inkriminuojami ne atskiri epizodai, o vienas epizodas, trukęs 2–3 metus“, – atkreipė dėmesį S.Tokarčakas.

Už aktyvų palaikymą kaimynei buvo atlyginta. Išrinkta į Seimą N.Venckienė įdarbino O.Girdauskienę savo padėjėja, bet kai buvusi teisėja pabėgo į užsienį, kaimynė neteko darbo.

L.Stankūnaitė jos dukrai pramanus kalbėjusiai O.Girdauskienei pateikė 30 tūkst. eurų ieškinį dėl neturtinės žalos atlyginimo. Prokuratūra prašė teismo skirti O.Girdauskienei 1 metų ir 3 mėnesių laisvės apribojimą, uždraudžiant naktimis išvykti iš namų ir įpareigojant registruotis policijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.