L.Kedienė nepanoro, kad ją ir vyrą gintų ta pati advokatė

Dviejų žmonių nužudymu įtariamo Drąsiaus Kedžio ir bėglės Neringos Venckienės tėvų Laimutės ir Vytauto Kedžių bei jų kaimynės Olgos Girdauskienės byloje teismas priverstas skelbti pertrauką.

O.Girdauskienė ir Kedžiai yra kaltinami L.Stankūnaitės dukters tvirkinimu.<br>G.Bitvinsko nuotr.
O.Girdauskienė ir Kedžiai yra kaltinami L.Stankūnaitės dukters tvirkinimu.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2016, 11:16 AM, atnaujinta May 13, 2017, 3:10 AM

Trečiadienio rytą į Kauno apylinkės teismą atvyko visi trys Laimuytės Stankūnaitės dukters tvirkinimu kaltinami teisiamieji, tačiau nagrinėti bylos teismas negalėjo, nes nepasirodė L.Kedienės advokatas Tautvydas Tomkus.

Kedžių dukterėčios Sonatos Žukauskienės kontoroje dirbantis T.Tomkus ryte teismui atsiuntė raštą, kuriame teigė, kad nutraukia atstovavimo sutartį su L.Kediene.

Kito gynėjo pensininkė kol kas nėra susiradusi.

Kedžius šioje byloje gina skirtingi advokatai, todėl teismas bandė ieškoti išeities ir pasiūlė, kad vieną posėdį L.Kedienei atstovautų jos vyro advokatė, tačiau teisiamoji su tokiu pasiūlymu nesutiko, o V.Kedžio advokatė pareiškė nėra pasiruošusi ginti dviejų teisiamųjų vienu metu.

Dėl šios priežasties kitas Kedžių ir O.Girdauskienės teismo posėdis atidėtas spalio 18 dienai.

Trečiadienį teismas ketino dirbti visą dieną. Planuota apklausti kelis liudytojus, kurie matė kaip Kedžiai ir O.Girdauskienė vertė L.Stankūnaitės dukrą pasakoti Garliavoje sukurtas istorijas apie ją tariamai prievartavusius tris vyrus ir iš „sysalų“ bėgančius kremus.

Taip pat buvo planuota apklausti užsienyje du dukra gyvenančią L.Stankūnaitę. Ji turėjo liudyti nuotoliniu būdu.

Nors Kedžiai pageidavo, kad teisme liudytų ir L.Stankūnaitės dukra, teismas yra nusprendęs netraumuoti vaiko. Bus vadovaujamasi ikiteisminio tyrimo metu duotais mergaitės parodymais bei jos liudijimu kaimynės O.Girdauskienės byloje.

Antradienį Kauno apylinkės teismas pripažino O.Girdauskienę kalta dėl poveikio L.Stankūnaitės dukrai ir skyrė vienerių metų laisvės apribojimą.

O.Girdauskienė įpareigojo būti namuose nuo 23 iki 6 valandos.

Teismas taip pat iš dalies patenkino L.Stankūnaitės civilinį ieškinį. Kedžių kaimynė jai turėtų atlyginti 5 tūkstančių eurų neturtinę žalą ir 3,5 tūkstančius eurų teismo išlaidų.

Šį nuosprendį dar galima apskųsti Kauno apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.