Netikras STT agentas pagrobė Vilniaus savivaldybės automobilį

Keistas įvykis nutiko Vilniaus miesto savivaldybėje trečiadienį. Iš pat ryto atėjo tvarkingai apsirengęs vyriškis ir, išsitraukęs Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pažymą, prisistatė esantis valstybės agentas, tiriantis slaptą bylą. Tariamas agentas pareiškė paimantis vieną savivaldybės automobilių operatyviniam tyrimui. Ir pateikė STT direktoriaus pasirašytą pažymą, patvirtintą antspaudu dėl galimos žalos atlyginimo.

Tariamasis STT agentas parodė ir pažymėjimą.<br>J.Stacevičiaus nuotr..
Tariamasis STT agentas parodė ir pažymėjimą.<br>J.Stacevičiaus nuotr..
Valdininkams dėl dokumento įtarimų nekilo.
Valdininkams dėl dokumento įtarimų nekilo.
Apsimetėlis pateikė suklastotą pažymą.<br>Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.
Apsimetėlis pateikė suklastotą pažymą.<br>Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 15, 2016, 9:59 AM, atnaujinta May 13, 2017, 1:15 AM

Pažymėjimas atrodė tikras, savivaldybės apsaugos darbuotojams įtarimų nekilo ir jam buvo įteikti automobilio „VWPassat“ rakteliai.

„Jis paliko ir savo mobiliojo telefono numerį, atrodė viskas tikra. Jam savivaldybės darbuotojai po kelių valandų pradėjo skambinti, klausti, kada grąžins automobilį. Vyriškis atsakė – tuoj, Lietuvą dabar gelbėju“, – pasakojo Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas.

Viskas pradėjo aiškėti, kai iš vienos Kaišiadorių degalinės paskambino operatorius ir ėmė gėdinti valdininkus – esą jūsų darbuotojas už degalus nesusimokėjo.

„Savivaldybės tarnautojas paskambino STT, sako – negražu kažkaip... bylos bylomis, bet jūsų agentas už degalus nesusimokėjo. STT sako – koks dar agentas? Nėra pas mus tokio. Ir apskritai, ką reiškia – paėmėme iš jūsų automobilį?“ – pasakojo G.Paluckas.

Apie apgaviką buvo pranešta policijai. Po palyginti neilgai trukusių paieškų Vilniaus policija sulaikė apsimetėlį agentą.

Apgavikas net nebuvo išjungęs savo mobiliojo telefono. Pagal jį policija ir susekė bėglį.

Jam pateikti įtarimai dėl dokumentų klastojimo.

Ketvirtadienį po pietų STT atsiuntė pranešimą, kuriame sakoma:  „Atkreipiame dėmesį į vakar įvykusį sukčiavimo atvejį Vilniaus miesto savivaldybėje, kai asmuo, prisistatęs Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnu, neteisėtai pasisavino Savivaldybei priklausantį automobilį. Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą ir įtariamąjį sulaikė.

Atsakingai pareiškiame, kad STT pareigūnai nėra niekaip susiję su Savivaldybėje įvykusiu įvykiu. Norime paraginti visuomenę būti budriems ir nepasiduoti tokio pobūdžio sukčiavimams.

Išskirtiniais atvejais, vadovaudamiesi teisės aktais, siekdami užkardyti nusikalstamą veiklą ar iškilus pavojui žmogaus gyvybei ar sveikatai, pareigūnai gali pasinaudoti fiziniams ar juridiniams asmenims priklausančiu turtu, tačiau tokie atvejai yra labai reti.

Prisistatydami STT pareigūnai parodo pareigūno ženklą. Kiekvienas ženklas turi pareigūną identifikuojantį numerį.

Jei kyla klausimų, visada galite paskambinti STT karštąja linija 8 5 266 333, pateikti informaciją ir ją pasitikrinti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.