Suluošinta auka po išpuolio sieros rūgštimi dairosi darbo – kitaip neišgyventų

Sieros rūgštimi apipilta alytiškė Kazimiera Banevičienė iki šiol nesulaukė nė cento iš savo buvusio vyro 49 metų Gintauto Banevičiaus, kuris įvykdė prieš ją nesuvokiamo žiaurumo išpuolį. Moteris tęsia nesibaigiančių vizitų maratoną pas Vokietijos medikus. Šiek tiek atsigavusi, ji ketina ieškotis darbo, kad galėtų išgyventi užsienyje.

Kančioms pasmerkta alytiškė K.Banevičienė vis dar gydosi žaizdas, nors nuo sieros rūgšties atakos praėjo jau daugiau nei 3 metai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kančioms pasmerkta alytiškė K.Banevičienė vis dar gydosi žaizdas, nors nuo sieros rūgšties atakos praėjo jau daugiau nei 3 metai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Žiaurų nusikaltimą įvykdęs G.Banevičius buvusiai žmonai kol kas nėra sumokėjęs nė cento.<br>M.Patašiaus nuotr.
Žiaurų nusikaltimą įvykdęs G.Banevičius buvusiai žmonai kol kas nėra sumokėjęs nė cento.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 19, 2016, 1:06 PM, atnaujinta May 12, 2017, 3:42 PM

Siaubingam skausmui pasmerkta, daugiau nei 20 plastinių operacijų ištvėrusi K.Banevičienė buvo priversta tenkintis 6 840 eurų suma, kurią skyrė Lietuvos valstybė iš Nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondo.

Tačiau fondo pinigai sudaro tik nedidelę dalį sumos, kurią iš sadisto priteisė Kauno apygardos teismas. Nuosprendyje nurodyta, jog G.Banevičius privalo atlyginti žmonai 30 tūkst. eurų neturtinę ir 8,3 tūkst. eurų turtinę žalą, kurią sudaro su gydymu susijusios išlaidos.

Vargu ar auka kada nors sulauks šios kompensacijos, bes G.Banevičius savo vardu neturi jokio turto ir santaupų. Šiuo metu vyras atlieka bausmę kalėjime – už pasikėsinimą nužudyti 2016 metų pavasarį jį nuspręsta įkalinti 10 metų.

K.Banevičienė ne tik buvo priversta padengti dalį gydymo išlaidų iš savo kišenės. Ji patyrė didelius nuostolius, nes po sieros rūgšties atakos pašlijus sveikatai, jau daugiau nei 3 metus nebegali dirbti Vokietijoje. Moteris šioje šalyje oficialiai prižiūrėjo senus, ligotus žmones.

Netekusi darbo, ji yra priversta tenkintis nedidelėmis pajamomis. Netgi po itin sunkių sužalojimų, K.Banevičienė turi dairytis kito darbo, nes kitaip neturėtų iš ko gyventi Niurnberge, kur tęsiamas jos gydymas. Moteris liko Lietuvos piliete, bet grįžti į tėvynę kol kas neketina – Vokietijoje yra aukštesnis gydymo lygis.

K.Banevičienė nuolat bendrauja su savo advokatu iš Alytaus Vytautu Kantaravičiumi, kuris atstovavo ją, vykstančios baudžiamosios bylos procesui, suteikė teisinę pagalbą skyrybų su vyru metu. Juristui moteris papasakojo, jog paskutinį kartą lankėsi pas gydytojus praėjusią savaitę. Randai greičiausiai liks visą gyvenimą.

Buvo iškilęs pavojus nebematyti dešine akimi, tačiau medikams pavyko išgelbėti regėjimą.

K.Banevičienę papiktino Lietuvos gydytojų atsainus požiūris į darbą – neįsigilinę į jos būklę, medikai iš pradžių nustatė, jog jai buvo padarytas tik nesunkus sveikatos sutrikdymas.

„Teko įdėti daug pastangų, kad būtų teisingai įvertinas sužalojimo laipsnis. Pasiekėme, kad būtų atlikta papildoma eksperizė, kurios metų buvo nustatytas sunkus sveikatos sutrikdymas“, – prisiminė V.Kantaravičius.

G.Banevičius žmonai sieros rūgštį paruošė apakintas pavydo – įtarė, jog ji turi draugą ir ketina jį palikti.

Nusikaltimas įvykdytas 2013 metų gegužės 16 dieną, tačiau gydymas dar truks ne vienerius metus, moters iki šiol neapleidžia skausmas.

Pavydus vyras pasiūlė iš Vokietijos į Alytų trumpam parvykusiai žmonai išgerti apie 100 gramų sieros rūgšties, tvirtindamas, jog tai – mineralinis vanduo.

Kai sutuoktinė atsisakė tai daryti, G.Banevičius šliūkštelėjo skystį ant veido. Alytiškės veidas ir kitos kūno vietos buvo nusėtos kraujuojančiomis žaizdomis.

Sutuoktinis po cheminės atakos sušvokštė: „Mažyte, dabar – paskutinės tavo gyvenimo minutės“. G.Banevičius pačiupo peilį ir puolė ja moterį, tačiau ši sugebėjo išsilaisvinti ir užsidarė vonioje. K.Banevičienė susižalojo ranką, kuria sugriebė peilį. Jai pavyko pabėgti iš buto, nes budelis nusidegino rankas. Kaimynai nedelsdami iškvietė pagalbą.

„Gąsdinimų nužudyti buvau sulaukusi ir anksčiau. Vyras šaukdavo, jog gyva į Vokietiją neišvažiuosiu. Jis buvo užsiminęs, kad mudviejų laukia šalta kapo duobė“, – pasakojo K.Banevičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.