Sūnaus nužudyta motina prieš mirtį verkė, bet nesakė, kas nutiko

Kol kas nepaaiškėjo, kodėl 50 metų klaipėdietis Jurijus Davydovas pasmaugė savo motiną ir iškart paspruko į Latviją. Artimiausio žmogaus nužudymu kaltinamas vyras teismui dar nepateikė savo versijos, nes Klaipėdos apygardos teismui baudžiamosios bylos pirmadienį nepavyko atversti.

J.Davydovas savo kaltę pripažino, bet negali paaiškinti, kodėl taip žiauriai pasielgė.<br>A.Pilaitienės nuotr.
J.Davydovas savo kaltę pripažino, bet negali paaiškinti, kodėl taip žiauriai pasielgė.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

2016-09-19 14:32, atnaujinta 2017-05-12 15:27

Posėdyje negalėjo dalyvauti vienintelis nukentėjusysis – kaltinamojo brolis Olegas Davydovas. Jis dirba laivuose ir į Klaipėdą grįš tik spalio viduryje. Brolis informavo teismą, kad pateiks civilinį ieškinį.

Kraupiu nusikaltimu kaltinamo J.Davydovo gynėjas paprašė skirti ginamajam kompleksinę psichologinę psichiatrinę ekspertizę ir nustatyti, ar nusikaltimo padarymo metu jis sirgo kokia nors psichikos liga, o gal jo psichika buvo laikinai sutrikusi, ar galėjo suprasti savo veiksmus ir juos valdyti.

Po nusikaltimo sulaikytas ir į Klaipėdą atgabentas J.Davydovas savo kaltę pripažino, bet negalėjo paaiškinti, kodėl taip atsitiko.

Anksčiau teigta, kad klaipėdietis daug metų vartojo stiprius raminamuosius vaistus, gydėsi nuo depresijos.

„Jis negalėjo paaiškinti, kas tądien nutiko: jam atrodo, kad veikė kažkokios antgamtinės jėgos, tarsi kažkas jam kalbėjo iš viršaus. Dabar jis viską suvokia normaliai“, – prieš pusmetį sakė jo gynėjas.

Kaip galėjo nutikti tokia tragedija, nesuvokia ir nužudytosios pusseserė Janina.

„Sekmadienį su dar viena giminaite norėjome ją aplankyti, bet durų niekas neatidarė. Jautėme, kad ji – namuose, skambinome prie durų, vaikščiojome aplink namą. Paskui ji paskambino savo seseriai, verkė, kažkas jai gulėjo ant širdies. Gal kažką norėjo pasakyti, bet taip ir nepasakė. O trečiadienį įvyko tragedija“, – apgailestavo moteris.

Ji mano, kad tragedijos priežastis – sutrikusi J.Davydovo psichika.

Pasak Davydovų kaimynės Elenos, tai buvo padori tvarkinga šeima, motina su abiem sūnumis gražiai sutarė, vaikais ji niekada nesiskundė, Jurijų labai mylėjo, tiesiog ant rankų nešiojo. Moters vyras jau seniai miręs.

Motinos nužudymu kaltinamas vyras šeimos nesukūrė, tačiau turi sūnų.

Buvusi sugyventinė po tragedijos su klaipėdiečiu nebendrauja.

J.Davydovas teistas už didelės vertės vagystę. 2013 metais jis buvo paleistas iš įkalinimo įstaigos anksčiau laiko, teistumas kol kas neišnykęs.

Po sulaikymo ir keistų vyro kalbų apie nurodymus iš aukščiau J.Davydovui buvo atlikta ambulatorinė psichologinė psichiatrinė ekspertizė ir nustatyta, kad jis pakaltinamas.

Tačiau kol kas jis nesugebėjo arba paprasčiausiai nenorėjo logiškai paaiškinti įvykio aplinkybių, nusikaltimo motyvų ir savo elgesio po tragedijos.

Šiurpus nusikaltimas įvykdytas Klaipėdoje šįmet vasario 21-ąją. Nužudyta 82 metų moteris rasta savo bute Naujakiemio gatvėje.

Nusikaltimą pavyko atskleisti labai greitai.

Mirtiną egzekuciją surengęs taksistu dirbęs vyras iškart spruko į Latviją, tačiau pakeliui baigėsi benzinas. Į pagalbą sustojusiems vairuotojams bėglys sukėlė įtarimą.

Netrukus pro šalį važiavo Duobelės rajono policijos patruliai. Pamatę lietuviškus valstybinius numerius jie ėmė klausinėti vairuotojo, kas nutiko. Pareigūnams kilo įtarimų, kad vairuotojas apsvaigęs nuo kvaišalų ar raminamųjų vaistų.

Jis kažką nerišliai kalbėjo, o vėliau prasitarė, kad nužudė savo motiną.

Latviai iškart informaciją perdavė Klaipėdos pareigūnams. Pagal sulaikytojo pavardę nustatyta jo gyvenamoji vieta.

Nuvykę į Naujakiemio gatvę pareigūnai beldėsi į duris, bet niekas jų neatidarė.

Kriminalistai iškvietė specialiąsias tarnybas, durys buvo išlaužtos.

Lovoje gulėjo negyva moteris, ant jos kaklo buvo matyti smaugimo žymių.

J.Davydovas buvo sulaikytas praėjus maždaug penkioms valandoms po nusikaltimo. Jis savaitę buvo laikomas Duobelės policijos areštinėje ir paskui pargabentas į Lietuvą pagal Europos arešto orderį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.