Nužudė pastogę suteikusį bičiulį – byla išnagrinėta per valandą

Klaipėdos apygardos teismas užtruko tik šiek tiek ilgiau negu valandą, kol išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje 54 metų tauragiškis Raimondas Bacius kaltinamas nužudęs bičiulį, suteikusį jam pastogę.

R.Bacius ilgam neteks laisvės.<br>A.Pilaitienės nuotr.
R.Bacius ilgam neteks laisvės.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Sep 20, 2016, 4:28 PM, atnaujinta May 12, 2017, 11:59 AM

Kaltinamasis viską pripažino ir gailėjosi, nužudyto vienišo žmogaus artimųjų nėra. Prokuroras paprašė skirti R.Baciui dešimt metų nelaisvės.

Tragedija nutiko Tauragėje, Vytauto gatvėje stovinčiame bendrabutyje.

Čia nedideliame kambarėlyje gyveno 57 metų Remigijus Poškus. Pas jį keletą mėnesių glaudėsi R.Bacius, kai už skolas prarado savo butą.

Mirtinas konfliktas kilo šįmet nuo gegužės 14-osios vakaro iki 15-osios ryto. Kaltinamajame akte teigiama, kad nuo alkoholio apsvaigęs R.Bacius kumščiu tris kartus trenkė R.Poškui į veidą, kelis kartus jam įspyrė, o nugriuvusį dar ir smaugė. Virsdamas buto šeimininkas atsitrenkė į medinę fotelio briauną.

„Niekas nenorėjo jo užmušti, taip atsitiko. Gyvenau pas jį porą mėnesių, tiksliau , tik pernakvodavau. Atsinešdavau alaus, maisto, kartu išgerdavome, viskas buvo gerai. O tada „pasibaigė šnapsas, pasibaigė džiaugsmas, pasibaigė ir draugystė“, – teisme sakė R.Bacius, pripažinęs savo kaltę.

Tą vakarą jis atsinešė keturis plastikinius butelius alaus „Perkūnas“. Vyrai žiūrėjo televizorių ir gėrė.

Kai alaus neliko, buto šeimininkas paprašė nupirkti jam cigarečių.

„Aš nerūkau, pinigų nebeturėjau. Susiginčijome. Jis užvožė man ramentu. Supykau, spontaniškai atsistojau ir trenkiau kumščiu į veidą, paskui dar pridėjau smūgį galva. Jis nukrito ant lovos ir guli. Pamaniau, apsimeta. Pasėdėjau dar kiek, išjungiau televizorių ir išėjau“, – pasakojo R.Bacius.

Kitą dieną jis atėjo pasiimti savo arbatinio. Bičiulis tebegulėjo lovoje, bet R.Bacius nepasidomėjo, kaip jis jaučiasi.

Po kelių dienų sužinojo, kad R.Poškus mirė.

Paaiškėjo, kad jo pasigedo buvusi kaimynė. Užsukusi į bendrabutį moteris pasiteiravo kitų gyventojų, kaip jaučiasi Remigijus. Tie pasakė, kad jau kelias dienas jo nematė, o durys užrakintos.

Moteris paskambino Bendrajam pagalbos centrui. Kai durys buvo atidarytos, iš vidaus tvokstelėjo nemalonus kvapas – buto šeimininkas jau kelios dienos buvo miręs.

„Čia tik alkoholis kaltas: prigeri, ir pasimaišo protelis“, – savo poelgį kritiškai įvertino R.Bacius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.