Šakių rajone sučiupti du telefoniniai sukčiai

Pirmadienį pasieniečiai Šakių

Įtariamuosius, gimusius 2000 ir 1999 metais, sulaikė policija, jie uždaryti į areštinę<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotr.
Įtariamuosius, gimusius 2000 ir 1999 metais, sulaikė policija, jie uždaryti į areštinę<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2016, 10:40 AM, atnaujinta May 12, 2017, 1:26 PM

Telefoniniai sukčiai iš Šakių rajone, Bajoraičių kaime gyvenančios 74-erių moters bandė išvilioti 2 tūkst. eurų, sukūrę istoriją apie esą jos anūkės vyro padarytą avariją. Pensininkei pagalbon suskubę pasieniečiai prie jos sodybos surengė pasalą, į kurią pateko trys Vilkaviškio rajono gyventojai – moteris ir du nepilnamečiai. 

Pirmadienį į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Kudirkos Naumiesčio užkardą paskambino moteris. Ji pranešė, kad pas jos 74-erių močiutę turi atvažiuoti telefonu pinigų reikalavę asmenys. 

Moteris pasieniečius informavo, kad močiutei paskambinęs asmuo papasakojo istoriją apie jos anūkės vyrą. Esą šis sukėlė automobilio avariją. Skambinusysis garbaus amžiaus moterį gąsdino problemomis su policija, kurias galima būtų išspręsti už 2 tūkst. eurų. 

Šiuos pinigus esą 74-erių moteris turi paruošti ir atiduoti atvyksiantiems tarpininkams. 

Kaip pranešė VSAT, užkardoje dirbę pasieniečiai šią informaciją iškart perdavė kolegoms, arčiausiai nurodyto kaimo vykdžiusiems pasienio su Rusija teisinio režimo kontrolę. Šie atskubėjo į vietą ir prie minėtos sodybos surengė pasalą. 

Netrukus joje buvę pareigūnai pastebėjo atvažiuojantį automobilį „Ford Focus“. Mašina sustojo maždaug už 100 metrų nuo sodybos. Vienas asmuo į ją nuėjo, įtarta, paimti minėtų 2 tūkst. eurų. 

Pasieniečiai iššoko iš pasalos ir pradėjo sulaikymo veiksmus. Paaiškėjo, kad automobilį vairavo 26-erių Vilkaviškio rajono gyventoja. Kartu su ja mašinoje buvo 17-metis to paties rajono gyventojas. Sulaikymo metu jie nesipriešino. 

Į sodybą ėjęs trečias atvykėlis, kaip vėliau paaiškėjo, 16-metis Vilkaviškio rajono gyventojas. Jis bandė pabėgti nuo pasieniečių, tačiau vienas pareigūnas jį prisivijo. Paauglys dar spėjo perlaužti turėtą mobilaus ryšio telefoną ir jį nusviesti į žolę. 

Sulaikytuosius, automobilį „Ford Focus“ ir sulaužyto telefono likučius Kudirkos Naumiesčio užkardos pasieniečiai perdavė į įvykio vietą kiek vėliau atvykusiems Marijampolės apskrities policijos pareigūnams. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.