Paauglę išniekinę kauniečiai sulaukė prokuratūros malonės

16-metės išprievartavimu daugiabučio laiptinėje įtariami du nepilnamečiai kauniečiai teismo lauks laisvėje. Taip nusprendė Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Virginijus Sokolovas. Ketvirtadienį, praėjus dviem paroms nuo nusikaltimo, jis nesikreipė į teismą dėl leidimo suimti įtariamuosius. Vaikinams skirta švelni kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Paauglės prievartautojai iš Kauno teismo lauks laisvėje.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Paauglės prievartautojai iš Kauno teismo lauks laisvėje.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2016, 2:39 PM, atnaujinta May 12, 2017, 7:12 AM

„Anksčiau neteisti, turi nuolatinę gyvenamąją vietą, mokosi“, – Kauno apygardos prokuratūros atstovė spaudai Erika Bogusevičiūtė naujienų portalui lrytas.lt vardijo motyvus, kodėl sunkiu nusikaltimu įtariami jaunuoliai nebuvo uždaryti už grotų.

Vaikinai nebuvo sulaikyti net dviem paroms – jie buvo pristatyti į policiją apklausti.

Pareigūnai neatskleidžia, ar paaugliai pripažįsta kaltę.

Šiurpą keliantis nusikaltimas buvo įvykdytas antradienio vakarą Kaune, Šarkuvos gatvės daugiabučio laiptinėje.

Policija sulaukė pranešimo, kad du jaunuoliai vertė nepilnametę tenkinti juos oraliniu būdu. Trečias jaunuolis, priklausantis tai pačiai kompanijai, atėmė iš aukos telefoną. Kriminalistai operatyviai sulaikė visus tris įtariamus nepilnamečius.

Trečiadienį po pietų jie buvo apklausti. Dviem iš jų pateikti įtarimai dėl prievartavimo, vienam – dėl atvirosios vagystės. 

Pirminiais duomenimis, auka gyvena netoli nusikaltimo vietos, o ją prievartavo iš matymo pažįstami jaunuoliai. Paauglei buvo liepta nešaukti – jei neklausys, bus žiauriai sumušta. 

Prievartautojams pasišalinus, mergina kreipėsi į policiją. Ji buvo siaubingai sukrėsta, drebėjo iš baimės. Manoma, kad užpuolikai prieš ją naudojo ir fizinį smurtą. Pareigūnai greitai sučiupo jos skriaudikus. 

Kadangi vaikinai nepilnamečiai, jie negali būti nuteisti kalėti ilgiau nei 10 metų. Už šį nusikaltimą jie gali atsipirkti lygtine laisvės atėmimo bausme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuva atsisveikina su mirusiu buvusiu premjeru G. Kirkilu