Sulaikytas pasiimti pinigų atėjęs sukčius – vėl laisvėje

28 metų alytiškis Donatas V., vienuolika kartų teistas už vagystes, sukčiavimus, turto prievartavimą, o rugpjūčio viduryje už narkotikų platinimą bendrininkų grupėje nubaustas trejiems metams nelaisvės, bet bausmės vykdymas atidėtas dvejiems metams, vėl įkliuvo policijos pareigūnams.

Sulaikytas pasiimti pinigų atėjęs sukčius – vėl laisvėje.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Sulaikytas pasiimti pinigų atėjęs sukčius – vėl laisvėje.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Sep 25, 2016, 6:34 PM, atnaujinta May 12, 2017, 1:43 AM

Jis buvo sulaikytas Talokių kaime, kai pas vietos gyventoją taksi automobiliu iš Alytaus atvyko pasiimti 2000 eurų, kurių iš senolės reikalavo telefonu paskambinusi nepažįstama moteris atseit padėti dukrai, sužalojusiai svetimą mergaitę, išvengti teismo.

Tokio skambučio vidury dienos sulaukusi 84 metų talokiškė iš karto suprato pakliuvusi į sukčių pinkles ir jai pritarė kartu namuose buvęs pusamžis sūnus, todėl nedelsdami iškvietė policijos pareigūnus.

Jie atvykę sulaikė gerai pažįstamą įvairiais nusikaltimais Donatas V. Jam pareikšti įtarimai dėl šio ir dar dėl septynių per kelis mėnesius įvykusių sukčiavimų.

Tačiau sukčius nusipelnė prokuroro pasigailėjimo, todėl teismo nebuvo prašyta jo suimti, o po dviejų areštinėje praleistų dienų išleistas namo.

Nepaisant, kad tik daugiau kaip prieš mėnesį Donatas V. už narkotikų platinimą bendrininkų grupėje, į kurią įtraukė ir devyniolikametę žmoną, teismo buvo nubaustas trejiems metams laisvės atėmimu lygtinai. Tad buvo įpareigotas nedaryti jokių nusikaltimų, nes tuomet bausmės vykdymas privalomas pataisos namuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.