Dėl prostitucijos verslo įkliuvęs politikas neišbrenda iš ligų liūno

Kauno apylinkės teismui jau ketverius metus niekaip nepavyksta išnagrinėti bylos, kurioje prostitucijos organizavimu kaltinamas buvęs Krikščionių partijos Kauno skyriaus vicepirmininkas 42 metų Deividas Kripas. Pirmadienį eilinį kartą posėdis buvo atidėtas – D.Kripo advokatė Jūratė Matonienė ryte teismui pranešė, jog jos klientas susirgo, pakilo temperatūra – jas paskirtas gulimas režimas ir suteiktas nedarbingumas. Todėl du posėdžius, numatytus pirmadienį ir antradienį, prašoma atidėti.

Pranešama, jog buvęs Krikščionių partijos vicepirmininkas D.Kripas prieš paskutinį posėdį staiga susirgo – jam pakilo temperatūra.<br>N.Povilaičio nuotr.
Pranešama, jog buvęs Krikščionių partijos vicepirmininkas D.Kripas prieš paskutinį posėdį staiga susirgo – jam pakilo temperatūra.<br>N.Povilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2016, 12:37 PM, atnaujinta May 12, 2017, 12:55 AM

Birželio viduryje teismo posėdis buvo atidėtas dėl D.Kripo ligos. Ankstesni du posėdžiai neįvyko, susirgus buvusio politiko bendrininkei Viktorijai Kulaginai. Dar keli posėdžiai strigo dėl advokatų užimtumo bei ligų. Sąvadautojų byla į teismą buvo perduota dar 2012 metais, bet jos nesiseka baigti iki šiol.

Tiesa, pabaiga jau ne už kalnų – liko tik V.Kulaginos apklausa ir baigiamosios kalbos.

Senatis šioje byloje sukanka tik 2023 metais, tad nėra jokių šansų, kad ją pavyktų užtęsti dar 7 metus.

D.Kripas teisiamas už tai, kad sukūrė platų nelegalaus verslo tinklą – jam dirbo net 22 vyrų aistrą tenkinusios merginos. Sekso malonumų ištroškusiems vyrams buvo atliekamas masažas iki „laimingos pabaigos“. Tokie salonai veikė ne tik Kaune, bet ir Vilniuje.

Policijos pareigūnai atkreipė dėmesį į skelbimą internete, kuriame siūlomas darbas 21–35 metų moterims. Neva už masažą joms buvo žadamas 2000–4000 litų mėnesio atlyginimas. Skelbimo autoriaus telefono numeris sutapo su internete nurodytu statybos įmonės „Herdas“ vadovo D.Kripo numeriu. Anksčiau šis politikas buvo pasinėręs į statybų verslą.

D.Kripui dirbusios moterys per valandą gaudavo 170–300 litų. Manoma, kad jos pinigais su sąvadautoju dalijosi per pusę. 2011 metais įkliuvęs kaunietis tikino nežinojęs, kad masažuotojomis įdarbintos 18–20 metų merginos teikė lytines paslaugas. Teisiamųjų suole su D.Kripu atsidūrė ir dvi sąvadavimu kaltinamos jo bendrininkės – 41 metų Viktorija Jonaitienė ir 24 metų V.Kulagina.

Tariamo masažo verslu vertėsi įmonė, kurią nusipirko D.Kripas ir V.Kulagina. Šioje įmonėje, įtariama, buvo klastojami dokumentai, parašai, paslaugų teikimo sutarčių blankuose pateikiama melaginga informacija. Kai kur net buvo nurodoma, jog merginų darbdavys – Naujosios Zelandijos įmonė.

Kilus skandalui, D.Kripo politinė karjera žlugo, jis buvo pašalintas iš Krikščionių partijos. Krikščionių partija, vadovaujama Gedimino Vagnoriaus, po nesėkmingų 2012 metų Seimo rinkimų prisišliejo prie Darbo partijos.

D.Kripas liūdnai išgarsėjo ir statybų versle. „Herdas“ buvo įsipareigojęs pastatyti dešimt gyvenamųjų namų, gavo už juos nemažai pinigų, bet pastatai taip ir neiškilo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.