Užuomaršą girininką išgelbėjo kriminalistai

Trijų policijos komisariatų kriminalistų bendras triūsas buvo apvainikuotas sėkme. Pareigūnams pavyko surasti iš Kelmės girininkijos pavogtą visureigį „Toyota Hilux“.

Apynaujis visureigis buvo paliktas ne tik neužrakintas, bet ir su dokumentais bei variklio paleidimo rakteliais. Tad vagišiams jį nuvairuoti didelių pastangų neprireikė.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Apynaujis visureigis buvo paliktas ne tik neužrakintas, bet ir su dokumentais bei variklio paleidimo rakteliais. Tad vagišiams jį nuvairuoti didelių pastangų neprireikė.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2016, 5:04 PM, atnaujinta May 12, 2017, 12:11 AM

Tytuvėnų miškų urėdijai priklausanti mašina buvo pavogta rugsėjo 15-osios naktį. Tai padaryti vagišiams nebuvo sunku, nes užuomarša girininkas ne tik neužrakino kieme palikto 2012 m. pagaminto visureigio, bet ir paliko salone jo dokumentus ir variklio paleidimo raktelius.

Pastebėjęs, kad dingo daugiau kaip 13 tūkstančių eurų vertas automobilis, girininkas vylėsi, kad išgelbės įmontuotas GPS siųstuvas. Tačiau netrukus paaiškėjo, kad apie šią įrangą žinojo ir vagys – siųstuvas buvo surastas ir atjungtas ties Raseinių ir Kėdainių rajonų riba.

Vis dėlto Kelmės, Tauragės ir Šiaulių kriminalistams pavyko užčiuopti siūlo galą, kuris nuvedė į Kėdainių rajoną, Kriukų seniūnijoje esantį mišką. Jame buvo aptiktas pavogtas girininko automobilis.

GPS siųstuvą išėmę ilgapirščiai buvo atsargūs. Jie visureigyje surastais dažais, kuriais miške žymimi medžiai, buvo išpurškę sėdynių apmušalus – matyt, tikėjosi paslėpti pėdsakus.

Ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai rado ne tik mašiną, bet ir vieną įtariamąjį ilgapirštį. Sučiuptas 25 metų ne kartą teistas Raseinių rajono gyventojas, kuriam pareikšti įtarimai.

Vietinė įžymybė dar įtariama ir 10 tūkstančių eurų vertės ąžuolo medienos vagyste Šilalės rajone.

Beveik neabejojama, kad vagišius turėjo bendrininkų. Jų tebeieškoma.

Užuomaršai girininkui nemalonumai dar nesibaigė – urėdijos nurodymu atliekamas tarnybinis patikrinimas. Kai tyrimas bus baigtas, paaiškės, kokią nuobaudą gaus tarnybinę mašiną su dokumentais ir rakteliais palikęs girininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?