Migrantus iš Vietnamo nelegaliai įvežę čečėnai Kaune išgirdo nuosprendį

Kaune pirmadienį nuosprendį išgirdo trys čečėnai, nelegaliai per sieną mėginę pervežti keturis pabėgėlius iš Vietnamo. „Gyvasis krovinys“ buvo sulaikytas Lazdijuose, netoli nuo Lietuvos ir Lenkijos sienos.

Migrantus iš Vietnamo nelegaliai į Lietuvą įvežę čečėnai pirmadienį Kaune išgirdo teismo nuosprendį – jie buvo pripažinti kaltais, bet kalėjimo išvengė.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr.
Migrantus iš Vietnamo nelegaliai į Lietuvą įvežę čečėnai pirmadienį Kaune išgirdo teismo nuosprendį – jie buvo pripažinti kaltais, bet kalėjimo išvengė.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2016, 9:59 AM, atnaujinta May 11, 2017, 11:31 PM

Kauno apygardos teismas pripažino kaltais tris čečėnų tautybės Rusijos piliečius – 49 metų Bayali Akhmatovą, 43 metų Isą Amagovą ir 41 metų Lomą Tutakovą. Tačiau jie visi išvengė kalėjimo.

Griežčiausiai nubaustas grupuotės lyderis B.Akhmatovas, kuriam skirta 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Tačiau iki nuosprendžio jis buvo suimtas tokį patį laikotarpį nuo nusikaltimo pradžios – 2016 metų gegužės. Kadangi suėmimo laikotarpis įskaičiuojamas į bausmės laiką, po nuosprendžio jo laukė ne antrankiai, o laisvė.

I.Amagovui ir LTutakovui skirtos vienodo dyžio baudos – jiems reikės sumokėti po 4142 eurus.

Vietnamiečius gabenę čečėnai įkliuvo prie Lazdijų pasienio punkto.

B.Akhmatovas du Vietnamo piliečius vežė automobilyje „Opel Zafira“, o jo bendrininkai kitus du vietnamiečius gabeno „Audi A6“.

Kelionės metu čečėnai tarpusavyje nuolat bendravo telefonu, perspėdami vieni kitus apie kiekvieną įtarimą jiems kėlusią pareigūnų mašiną.

Tačiau jiems nepavyko išvengti sulaikymo. Lietuvių pasieniečius buvo pasiekusi žvalgybinė informacija, kokiais automobiliais ir kada gali būti gabenama nelegaliai sieną kirtę žmonės.

Surengę netikėtą operaciją, pareigūnai sulaikė atvykėlius. Nė vienas iš jų nedrįso sprukti ar priešintis.

Vietnamiečiai bėgo iš ekonominių sunkumų slegiamos savo šalies. Iš pradžių jie pasiekė Rusijos federacijos teritoriją, vėliau buvo pristatyti į Lietuvą.

Vietnamo piliečiai siekė per Lenkiją patekti į Vokietiją arba Austriją – įtariama, jog čečėnams už tai jau buvo sumokėję. Tačiau migrantų planas pasiekti Vakarų Europos šalis nepavyko.

Manoma, jog B.Akhmatovo grupuotė veikė Rusijoje, Vakarų Europoje ir Baltijos šalyse – iš Rusijos federacijos paimdavo pabėgėlius ir pristatydavo juos už tūkstančių kilometrų, jau į kitas valstybes.

Pasienio pareigūnų tvirtinimu, daugiausiai žmonių į Lietuvą nelegaliai yra įvežama iš Vietnamo, Afganistano ir Rusijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?