Teisėjo pagirios – sunkios

Alkoholis griauna teisėjo Valerijaus Paškevičiaus, kuris daugiau kaip 21 metus dirbo Vilniaus miesto apylinkės teisme, karjerą.

Teisėjas V.Paškevičius turės savo kolegoms perduoti visas nagrinėtas bylas.<br>Eltos nuotr.
Teisėjas V.Paškevičius turės savo kolegoms perduoti visas nagrinėtas bylas.<br>Eltos nuotr.
Teisėjas V.Paškevičius turės savo kolegoms perduoti visas nagrinėtas bylas.<br>Eltos nuotr.
Teisėjas V.Paškevičius turės savo kolegoms perduoti visas nagrinėtas bylas.<br>Eltos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas“)

Sep 27, 2016, 5:00 AM, atnaujinta May 11, 2017, 11:47 PM

Praėjusio savaitgalio nuotykiai smarkiai apkarto Vilniaus teisėjui 49 metų V.Paškevičiui – sekmadienį kelyje jis susikivirčijo su kitu vairuotoju, esą šis pažeisdamas taisykles užkirto jam kelią.

Jausdamasis teisus tas vairuotojas iškvietė policijos pareigūnus. Tada ir paaiškėjo, kad teisėjas prie vairo sėdėjo girtas. Jam alkoholio matuokliu nustatytas vidutinis girtumas – 1,8 promilės.

Teisėjas sutiko su pažeidimu ir nepuolė ginčytis su pareigūnais, o pirmadienį jis pradėjo kurti planą, kaip kuo sausesniam išlipti iš duobės, į kurią pats save įstūmė.

V.Paškevičius apie tai, kad vairavo neblaivus, pranešė savo viršininkei, Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininkei Loretai Braždienei ir pats surašė raštą Teisėjų tarybai atleisti jį iš pareigų.

V.Paškevičiaus prašymas dėl atleidimo iš darbo buvo išsiųstas į Prezidentūrą. Jį gavusi prezidentė Dalia Grybauskaitė nutarė, kad V.Paškevičius turi likti ne tik be darbo, bet ir be teisėjams priklausančios pensijos.

D.Grybauskaitė vakar pasirašė dekretą, kuriuo kreipėsi į Teisėjų tarybą prašydama atleisti V.Paškevičių iš pareigų pažeminus teisėjo vardą.

„Toks teisėjo elgesys neatitinka Teisėjų etikos kodekse teisėjams nustatytų padorumo ir pavyzdingumo principų, žemina teisėjo vardą, kenkia teismų autoritetui ir menkina žmonių pasitikėjimą teisingumo sistema“, – taip ilgamečio teisėjo elgesį įvertino D.Grybauskaitė.

Ar Teisėjų taryba pritars prezidentės siūlymui, paaiškės penktadienį.

Iki to laiko V.Paškevičiaus įgaliojimai sustabdyti, jis bylos nenagrinės.

Garsios bylos liudytojas nudžiugo

* Per savo darbo metus Vilniaus miesto apylinkės teisme V.Paškevičius yra išnagrinėjęs daugybę administracinių ir baudžiamųjų bylų, bet labiausiai išgarsėjo nagrinėdamas buvusio policijos generalinio komisaro pavaduotojo Visvaldo Račkausko, buvusio Kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojo Tomo Ulpio ir biure dirbusių Emilijaus Damukaičio, Vitalijaus Vitkovskio ir Dariušo Sinkevičiaus bylą.

* 2014 metų gruodžio 5 dieną V.Paškevičius visus buvusius ir esamus pareigūnus, kurie buvo kaltinami nesustabdę Drąsiaus Kedžio žudynių, išteisino, o pagrindinį liudytoją Mindaugą Žalimą išvadino patologiniu melagiu.

* Netrukus po to V.Paškevičius bandė tapti Vilniaus apygardos teismo teisėju, tačiau nesėkmingai, o netrukus jo darbu susidomėjo ir kolegos.

* Pernai gruodį Teisėjų etikos ir drausmės komisija V.Paškevičiui iškėlė drausmės bylą, kuri baigėsi papeikimu.

* Buvo nustatyta, kad V.Paškevičius keturiose baudžiamosiose bylose nesilaikė nustatytų nuosprendžio surašymo ir paskelbimo terminų, keliose baudžiamosiose bylose vėluota surašyti protokolus, o juos surašius V.Paškevičius pamiršdavo juos pasirašyti.

* „Lazda visada turi du galus. Jis žemino mane, o dabar bus pažemintas pats“, – taip D.Grybauskaitės prašymą atleisti V.Paškevičių už teisėjo vardo pažeminimą vakar pakomentavo patologiniu melagiu išvadintas M.Žalimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.