Žagino ir dėdė, ir sūnėnas?

41 metų kaunietis Viktoras Bubeninas ir jo 19-metis sūnėnas Raidas Jankus teisiamųjų suole atsidūrė dėl 16-metės išžaginimo.

Dėl nepilnametės išžaginimo teisiami V.Bubeninas (kairėje) ir jo sūnėnas R.Jankus vakar teisme tvirtino, kad mergina pati sutiko su jais pasimylėti.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Dėl nepilnametės išžaginimo teisiami V.Bubeninas (kairėje) ir jo sūnėnas R.Jankus vakar teisme tvirtino, kad mergina pati sutiko su jais pasimylėti.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys („LIetuvos rytas“)

2016-09-27 22:48, atnaujinta 2017-05-11 21:52

Pirmadienį Kauno apylinkės teisme prokurorė pasiūlė V.Bubeninui ir R.Jankui skirti vienodas bausmes – 4 metų laisvės atėmimo. Už nepilnametės išžaginimą numatytas kalėjimas nuo 3 iki 10 metų. Anksčiau šie teisiamieji jau buvo teisti.

Kaltinamieji neigė savo kaltę – „Lietuvos rytui“ vakar prieš posėdį jie tvirtino, kad paauglė esą savo noru sutikusi su jais mylėtis.

V.Bubeninas pridūrė, kad mergina slėpė savo tikrą amžių – tvirtino esanti pilnametė.

Tačiau teisėsaugos pareigūnų giminaičiai neįtikino. Kriminalistai surinko įrodymų, kad dėdė ir sūnėnas pasikeisdami prievartavo merginą.

Kol vienas tenkino aistrą, kitas laikė auką už rankų, kad ji nepajėgtų pasipriešinti. Žagintojai pasinaudojo paauglės būkle – ji buvo neblaivi.

Kauno Šančių rajone gyvenantys giminaičiai 2015 metų gegužės pabaigoje kitame miesto rajone, Kalniečiuose, remontavo svetimą butą.

V.Bubeninas ir R.Jankus pasikvietė į svečius iš matymo pažįstamas bendraamžes merginas.

Išgertuvių metu viena jų išėjo, o kita liko. Ji buvo smarkiai apsvaigusi.

Įtariama, jog statybininkai tyčia ją nugirdė, kad galėtų patenkinti savo aistrą.

Netrukus apie išprievartavimą buvo pranešta policijai ir Kauno savivaldybės Vaiko teisių apsaugos tarnybai. Pareigūnai pareiškė įtarimus dėdei ir sūnėnui dėl lytinio nusikaltimo, tačiau nuosprendžio jie laukia nesuimti.

Kartą jiems be pateisinamos priežasties neatvykus į posėdį teisėja Tatjana Butkienė nusprendė kreiptis į policiją dėl jų atvesdinimo.

V.Bubeninas su sūnėnu anksčiau įkliuvo dėl kito nusikaltimo – kartu mėgino įvykdyti vagystę. 2015 metų lapkritį ilgapirščiai buvo nuteisti, tačiau realios nelaisvės bausmės išvengė – atsipirko piniginėmis baudomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.