Tėvą, motiną ir jų dukrą pražudęs vairuotojas stos prieš teismą

Tris vienos šeimos asmenis – tėvą, motiną ir mažametę jų dukterį – pražudžiusiam 45 metų Igoriui Cvetkovui netrukus teks stoti prieš teismą.

Po avarijos automobiliai sumaitoti nepataisomai.<br>Redakcijos archyvo nuotr.
Po avarijos automobiliai sumaitoti nepataisomai.<br>Redakcijos archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

2016-10-03 14:00, atnaujinta 2017-05-11 13:58

Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir baudžiamąją bylą perdavė Klaipėdos apygardos teismui.

Įtarimai, kad apsvaigęs nuo alkoholio vairuodamas pažeidė Kelių eismo saugumo taisykles ir sukėlė avariją, vairuotojui buvo įteikti metų pradžioje.

Netoli Plungės įvykusios kraupios avarijos kaltininkas – alkoholis. Po avarijos vairuotojo kraujyje aptiktos 1,68 promilės alkoholio.

Jau ir seniau buvo manoma, kad avarijos kaltininkas yra ištisinę liniją kirtęs ir į priešpriešinio eismo juostą išvažiavęs „Hyundai Galloper“ vairuotojas.

Tuomet siekdamas išvengti susidūrimo ištisinę liniją kirto ir į priešpriešinio eismo juostą metėsi ir BMW 520i, kurį vairavo 36 metų ugniagesys Ramūnas Dargužas, bet „Hyundai Galloper“ staiga grįžo atgal.

Jau iškart po avarijos kai kurie liudytojai teigė jutę nuo vairuotojo sklidusį alkoholio kvapą. Vyras iš viešnagės Kuršėnuose važiavo į Klaipėdą.

Nustatyta, kad tragedijos vakarą vairuotojai leistino greičio – 90 kilometrų per valandą – neviršijo.

Baisi avarija įvyko pernai spalio 4-ąją prieš 19 valandą kelio Šiauliai – Palanga 92-ajame kilometre Plungės rajono ribose. Dėl daugybinių sužalojimų žuvo R.Dargužas, jo žmona 31 metų Milda ir trejų metų dukra Ugnė.

Dargužų šeima į Palangą vyko norėdama paminėti vyresnėlės dukters Emilijos gimtadienį. Vienuolika metų šiai mergaitei sukako po poros dienų – tuo metu mergaitė buvo medikų specialiai panardinta į dirbtinę komą. Po tragedijos išgyvenusi, tačiau tėvo, mamos ir sesers netekusi paauglė, dabar gyvena su močiute.

Sunkių sužalojimų patyrė ir visureigio vairuotojas I.Cvetkovas, jo žmona, nukentėjo jų penkiolikmetė dukra ir dar vienas keleivis. Nors ir sunkiai sužaloti, po avarijos jie visi buvo sąmoningi.

Pasak Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroro Juozo Syko, ši baudžiamoji byla ilgai nepasiekė teismo. Mat įtariamasis kaltės nepripažino, neigė kirtęs ištisinę liniją ir išvažiavęs į priešpriešinio eismo juostą. Teko skirti eismo įvykio ekspertizę, o tai ilgai užtruko.

I.Cvetkovas prieš šešerius metus buvo baustas už eismo įvykį, kurį sukėlė būdamas neblaivus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio