Globos namų auklėtiniai kelia siaubą pareigūnams

Per 11 dienų – keturios vagystės. Tiek nusikaltimų padarė Radviliškio globos namuose augantys 14-metis vaikinas ir metais vyresnė mergina.

Policijos pareigūnai per 11 dienų ketvirtą kartą sulaikė vagiliaujančių globos įstaigos auklėtinių porą.<br>G.Šiupario asociatyvioji nuotr.
Policijos pareigūnai per 11 dienų ketvirtą kartą sulaikė vagiliaujančių globos įstaigos auklėtinių porą.<br>G.Šiupario asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2016, 11:19 AM, atnaujinta May 11, 2017, 12:39 PM

Šie beglobiai vaikai tapo tikru siaubu, nes galimybių juos sutramdyti nėra daug. Mat jų padaryti nusikaltimai nėra sunkūs, todėl dar vieną nusikaltimą įregistravusiems pareigūnams tenka paleisti. O tada pora vėl sprunka iš auklėtojų globos ir traukia vagiliauti.

Pastarąjį kartą jie kriminalistams įkliuvo pirmadienį. Globos namų auklėtiniai apie 11 val. apsilankė Radviliškio ligoninėje ir iš koridoriaus spintoje pakabinto palto kišenės pagrobė mobiliojo ryšio telefoną „Samsung S3“. Pareigūnai netrukus sučiupo vagišius. Surastas ir pavogtasis 150 eurų vertės telefonas.

Rugsėjo 30-osios pavakarę šie paaugliai buvo sulaikyti prie vieno S.Dariaus ir S.Girėno g. esančio namo, nes kėsinosi apvogti automobilį „Chrysler Voyager“. Pranešimą apie įtartinai besielgiančią porelę gavę patruliai netrukus juos sulaikė. Vaikino kišenėje aptiktas plastikinis maišelis su baltais milteliais. Įtariama, kad tai – kvaišalai.

Rugsėjo 27-osios popietę šie paaugliai apvogė Radviliškio centre, Gedimino gatvėje, esančią parduotuvę – pagrobė dvi batelių poras už 120 eurų. Apsivogęs vaikinas buvo sulaikytas ir perduotas pareigūnams, o jo bendrininkė spėjo pasprukti.

Ta pati pora rugsėjo 19-ąją buvo pabėgusi iš globos įstaigos. Bėgliai rugsėjo 22-ąją buvo surasti ir sugrąžinti į vaikų globos namus, bet tą pačią naktį vėl paspruko.

Paaugliams pavyko pagrobti Radviliškyje, V.Kudirkos gatvėje, paliktą vienos bendrovės automobilį „Fiat Bravo“. Tą pačią naktį pareigūnai kelyje Sidabravas–Birželiai–Naujamiestis surado šią mašiną, o vagišius sulaikė ir perdavė globos įstaigos auklėtojams.

Penkiolikametė mergina prieš tai buvo išvežta į socializacijos centrą, bet išvadų nepadarė. Vos sugrįžusi ji vėl ėmė daryti nusikaltimus.

Tikėtina, kad šįkart į socializacijos centrą teks išvežti abu vagiliaujančius beglobius paauglius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.