Grįžęs į laisvę žmogžudys po 3 savaičių Kauno centre, viešoje vietoje, išžagino paauglį

Kauno apylinkės teismas antradienį atvertė baudžiamąją bylą, kurioje niekur nedirbantis 40-metis recidyvistas Juras Marozas kaltinamas neįgalaus 14-mečio išprievartavimu. Vaikinas buvo išprievartautas pačiame laikinosios sostinės centre, Laisvės alėjoje, prie restorano „Miesto sodas“.

Už žmogžudystę teistas J.Marozas laisvėje išbuvo neilgai – įkliuvo dėl nepilnamečio išprievartavimo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Už žmogžudystę teistas J.Marozas laisvėje išbuvo neilgai – įkliuvo dėl nepilnamečio išprievartavimo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2016, 4:08 PM, atnaujinta May 11, 2017, 12:04 PM

Nusikaltimas įvykdytas per J.Marozo gimtadienį – 2015 metų rugpjūčio 18-ąją. Vyriškis vos prieš kelias savaites buvo išėjęs iš kalėjimo, kuriame už žmogžudystę praleido 13 metų.

Nakvynės namuose įsikūręs J.Marozas su paaugliu susipažino gatvėje rugpjūčio 17-osios vakarą, lankėsi su juo Savanorių prospekte veikiančioje kavinėje.

Globėjų šeimoje augantis paauglys buvo pabėgęs iš namų.

Naujas pažįstamas vaišino nepilnametį alumi, o paskui nusivedė jį į Laisvės alėją. Tuo metu buvo jau po vidurnakčio.

Šalia Muzikinio teatro ir „Miesto sodo“ prievartautojas parvertė jaunuolį ant žemės, jis nesėkmingai bandė priešintis.

Patenkinęs aistrą J.Marozas prigrasino auką, kad tylėtų, tačiau vaikinas papasakojo apie nusikaltimą globėjams ir policijai.

Pareigūnų sučiuptas J.Marozas atkakliai neigė savo kaltę. Jis neva net pirštu nelietė paauglio, net palydėjo jį iki autobusų stotelės.

Tyrėjai rado liudytoją – kavinės Savanorių prospekte lankytoją, kuris artimiausiame teismo posėdyje turėtų duoti parodymus. Jis matė J.Marozą ir paauglį sėdinčius kavinėje.

J.Marozas iš viso yra teistas tris kartus. Už paauglio išprievartavimą jam gresia kalėjimas nuo 2 iki 10 metų. Nuosprendžio jis laukia suimtas.

2002 metais J.Marozas buvo nuteistas kalėti už žmogžudystę iš chuliganiškų paskatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.