Kedžių kaimynė O. Girdauskienė bando atsikratyti teistumo

Apie pedofilus Laimutės Stankūnaitės dukrai pasakojusi Kedžių kaimynė Olga Girdauskienė ir toliau aiškina, kad yra nekalta ir nesutinka mokėti mergaitei, kurią pati persekiojo.

O.Girdauskienė apskundė jai nepatikusį Kauno apylinkės teismo nuosprendį.<br>G.Bitvinsko nuotr.
O.Girdauskienė apskundė jai nepatikusį Kauno apylinkės teismo nuosprendį.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2016, 4:30 PM, atnaujinta May 11, 2017, 12:04 PM

Antradienį jos advokatas Danius Svirinavičius Kauno apylinkės teismui įteikė apeliacinį skundą, kuriame teigia, kad jo klientė jokio nusikaltimo esą nepadarė ir turi būti išteisinta.

O.Girdauskienės advokato skundas netrukus bus perduotas Kauno apygardos teismui, kuris jį išnagrinės.

Šių metų rugsėjo 13 dieną Kauno apylinkės teismas pripažino O.Girdauskienę kalta dėl daryto poveikio L.Stankūnaitės dukrai ir skyrė vienerių metų laisvės apribojimo bausmę.

65 metų Kedžių kaimynę teismas įpareigojo būti namuose nuo 23 iki 6 valandos.

Taip pat buvo iš dalies patenkintas L.Stankūnaitės civilinis ieškinys, jai priteista 5000 eurų. O.Girdauskienė taip pat turi atlyginti L.Stankūnaitės turėtas teismo išlaidas, 3500 eurų.

Niekino mergaitės liudijimą

Nei ikiteisminio tyrimo metu, nei teisme O.Girdauskienė kalta neprisipažino. Savo kaltę ji neigė net ir apklausus L.Stankūnaitės dukrą.

Mergaitė ir jos mama liudijo nuotoliniu būdu. Po mergaitės apklausos O.Girdauskienei pasidarė bloga, ji paprašė teismo padaryti pertrauką.

Nors mergaitei gyvenant Garliavoje O.Girdauskienė, Kedžiai ir Neringa Venckienė nuolat kartojo, kad vaikas apie ją tariamai prievartavusius tris vyrus sako tiesą, nes esą vaiko negalima išmokyti taip kalbėti, po mergaitės apklausos Kedžių kaimynė pragydo visiškai kitaip.

Esą vaikas buvo primokintas, ką sakyti. Tą patį ji pakartojo ir sakydama paskutinį žodį. O.Girdauskienė prašė teismo nesivadovauti vaiko liudijimu, nes jis esą yra netikslus ir prieštaringas.

Kaimynei – pedofilės etiketė

Teismas buvo kitokios nuomonės – mergaitė aiškiai pasakė, kaip su ja elgėsi O.Girdauskienė. Vaiko žodžius patvirtino ir Kedžių kaimynės bei L.Stankūnaitės dukters bendravimą matę liudytojai.

Tai ne pirmoji byla iškelta O.Girdauskienei dėl jos netinkamo elgesio su mažamete.

Ji kartu su Laimute ir Vytautu Kedžiais yra teisiama dėl mergaitės tvirkinimo. L.Stankūnaitė visiems trims teisiamiesiems yra pareiškusi dviejų milijonų litų (579,2 tūkst. eurų) civilinį ieškinį dėl neturtinės žalos atlyginimo.

Už vaiko tvirkinimą Kedžiams ir O.Girdauskienei gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Mergaitė įvardino skriaudikus

Nors Kedžiai prašė dar kartą apklausti anūkę, teismas nusprendė daugiau vaiko netraumuoti jų prašymą atmetė. Bus vadovaujamasi mergaitės parodymais, kurie buvo duoti O.Girdauskienės byloje.

Mergaitė teigia, kad kalbėti apie tariamus prievartavimus ir pasakoti, kaip atrodo vyrų lyties organai, ją mokė du žmones nužudęs tėvas Drąsius Kedys, jo sesuo N.Venckienė, jos tėvai bei kaimynė.

Skambėjo gąsdinimai ir grasinimai

Vaiko žodžius patvirtino ir Kedžių namuose slapta įranga daryti garso įrašai.

Iš jų paaiškėjo, kad L.Stankūnaitės duktė nesyk priešinosi liepimams kalbėti apie pedofilus, seneliams ir tetai rėkdavo, kad jai niekas nieko nedarė, kad nei tvirkino, nei prievartavo, tačiau giminaičiai buvo negailestingi.

Nepaklusniai mergaitei jie grasino fizinėmis bausmėmis, gąsdindavo, kad jei ji nesakys to, ko reikia jiems, atiduos pedofilų klanai, kuris ją nužudys.

Tas pats vaikui kartota ir kai ji paprieštaraudavo, kad jos mama nėra pedofilė, kaip ją vadina viešai labai mergaitę mylinčius vaidinę seneliai ir jų teta.

Mokė piešti lytinius organus

Paaiškėjo, kad baisieji mergaitės piešiniai, kuriuose nupiešti vyrai su iki žemės nutįsusiais lyties organais, taip pat buvo sukurti seneliams įsikišus – kaip reikia juos piešti, savo namų virtuvėje mažametę mokė V.Kedys.

Jam priklauso ir garsioji frazė: „Pats ir gyvenk su Laima, jei nori, kad tau kištų į užpakalį sysalą.“ Įsiminti šį sakinį mergaitę mokė jos senelis.

Teisiamųjų suolas ne naujiena

Kedžiai anksčiau yra teisti po du kartus. L.Kedienei už nepagarbą teismui buvo skirta 2600 litų bauda, o už trukdymą antstolei atlikti savo pareigas ji nubausta 3250 litų bauda.

V.Kedys už melagingus liudijimus teisme turėjo sumokėti 650 litų, o dėl savo elgesio 2012 metų kovo 23 dieną, kai antstolė Sonata Vaicekauskienė pirmą kartą bandė įvykdyti teismo sprendimą grąžinti dukterį L.Stankūnaitei – 2600 litų baudą.

L.Kedienę į teismą dėl šmeižto ir įžeidimo buvo padavęs ir pagrindinis Kauno žudynių bylos liudytojas Mindaugas Žalimas.

Byla jau buvo pradėta nagrinėti teisme, tačiau L.Kedienė atsiprašė M.Žalimo, sumokėjo jo nurodytą sumą ir taip išvengė trečiojo teistumo.

L.Kedienės atžvilgiu yra atliekamas dar vienas ikiteisminis tyrimas, kuriame jai pareikšti įtarimai dėl valstybės simbolių išniekinimo, šmeižimo ir melagingo pranešimo apie nebūtą nusikaltimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.