Mergaitė dvejus metus namuose buvo prievartaujama, o jos motina tylėjo

Kauno apygardos teismas penktadienį paskelbė nuosprendį 36 metų vyrui, dvejus metus prievartavusiam savo sugyventinės mažametę dukterį. Jam skirta 8 metų laisvės atėmimo bausmė.

Kauno apygardos teismas nusprendė 8 metams įkalinti vyrą, prievartavusį savo sugyventinės dukrą.<br>Lrytas.lt asociatyvioji nuotr.
Kauno apygardos teismas nusprendė 8 metams įkalinti vyrą, prievartavusį savo sugyventinės dukrą.<br>Lrytas.lt asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 7, 2016, 12:42 PM, atnaujinta May 11, 2017, 7:53 AM

Įtariama, jog apie nusikaltimus žinojo ir mergaitės motina.

Vaikas buvo seksualiai išnaudojamas nuo 2013 iki 2015 metų. Kai vyriškis pradėjo tenkinti savo aistrą, mergaitei buvo 11 metų. Nustatyta, jog ji buvo prievartaujama mažiausiai 12 kartų.

Išaiškėjus nusikaltimui, vyras iškart pripažino savo kaltę. Anot jo, dėl visko kaltas – alkoholis. Blaivus jis esą niekuomet nelįsdavęs prie mergaitės.

Vaikas buvo prievartaujamas motinai išėjus iš namų. Šeima gyvena netoli nuo Kauno.

Mergaitės skriaudikas niekur nedirba. Anksčiau jis buvo 5 kartus teistas už žmogaus sumušimą, vagystes ir turto sugadinimą.

Patenkinęs aistrą, vyras liepdavo vaikui tylėti, grasindavo sumušti, jei išdrįs kam nors pasiskųsti.

Po kelių mėnesių vaikas ryžosi atsiverti savo motinai, tačiau ši nekreipė dėmesio į atžalos žodžius. Moteris nepranešė apie tai policijai.

Praėjus dvejiems metams paauglė ryžosi viską atskleisti savo klasės draugei, o ši pranešė savo mamai. Apie prievartaujamą nepilnametę netrukus sužinojo mokyklos bendruomenė, vaiko teisių apsaugos specialistai ir policija.

Nukentėjusi mergaitė pareigūnams tvirtino sakiusi motinai apie prievartavimo atvejus, bet ši reaguodavo abejingai, nes nenorėjo skirtis su gyvenimo draugu.

Moteris per apklausas neigė dukters žodžius. Baudžiamosios atsakomybės motina išvengė pritrūkus jos kaltės įrodymų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.