Teismas nusprendė: keikti ir stumdyti antstolę galima

Keikti ir stumdyti savo pareigas atliekančią antstolę nėra nusikaltimas – paskelbė Kaišiadorių rajono apylinkės teismas, išnagrinėjęs penkiolikos N.Venckienės ir jos brolio Drąsiaus Kedžio šalininkų baudžiamąją bylą.

Teismas nusprendė, kad antstolę stumdę ir keikę „violetiniai“ veikėjai yra nekalti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Teismas nusprendė, kad antstolę stumdę ir keikę „violetiniai“ veikėjai yra nekalti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 7, 2016, 12:14 PM, atnaujinta May 11, 2017, 8:01 AM

Teismo sprendimą vykdančią antstolę Sonatą Vaicekauskienę stumdę ir keikę „violetiniai“ veikėjai, teisėjo Gintauto Kaulakio nuomone, turėtų būti baudžiami tik administracine tvarka, ir ne dėl trukdymo antstolei atlikti savo pareigas, o dėl policijos pareigūnų reikalavimų nevykdymo.

„Dėl 2012 metų gegužės 17 dienos įvykių dar apie 30 žmonių buvo nubausti administracinėmis baudomis, todėl manau, kad šiems asmenims baudžiamoji byla iškelta nepagrįstai. Aš neįžvelgiau, kad jie būtų darę kažką kita, nei nubaustieji administracine tvarka“, – teismo sprendimą „Lietuvos rytui“ aiškino G.Kaulakis.

Vis dėlto džiaugtis N.Venckienės gerbėjams kol kas per anksti, nes nuosprendį dar galima apskųsti apeliacine tvarka.

Valstybinį kaltinimą šioje byloje palaikantis prokuroras šia teise greičiausiai pasinaudos. Jis teisiamiesiems siūlė skirti baudas nuo 100 iki 250 MGL (muo 3800 iki 9500 eurų).

„Kur tu, k...a, eini“, – tokiais žodžiais į Kedžių namus vykdyti teismo sprendimo grąžinti mergaitę motinai Laimutei Stankūnaitei atvykusią antstolę S.Vaicekauskienę sutiko išgalvota pedofilijos istorija patikėję naivuoliai.

Nors antstolę atlydėjo didelis būrys policijos pareigūnų, patekti į Kedžių namus, kuriuose buvo ir N.Venckienė su L.Stankūnaitės dukra, jiems buvo nelengva.

Duris užstoję N.Venckienės šalininkai nepakluso nei policijos reikalavimams praleisti antstolę, nei pačios S.Vaicekauskienės prašymams leisti jai vykdyti teismo sprendimą.

Į tai buvo atsakoma tik riksmais, keiksmais ir smūgiais.

„Nešaukit, prašau pasitraukti. Ša, nešaukit“, – tokie S. Vaicekauskienės žodžiai užfiksuoti vienoje vaizdo juostoje, kuri buvo peržiūrėta teisme.

„Jūs mane spaudžiate, suprantate, jūs mane spaudžiate. Va šita moteris už manęs. Man skauda“, – kalbėjo besipriešinančios minios tampoma antstolė.

„Nesitrauksim, mes vykdom teisingumą“, – S.Vaicekauskienei atšovė N.Venckienės gerbėja. Dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams ir trukdymo antstolei tą rytą iš viso buvo sulaikyti ir į policiją nuvežti 39 asmenys, tarp jų ir Laimutė Kedienė, jos sesuo Audronė Skučienė, kaimynė Olga Girdauskienė.

Daugelis jų už savo nederamą elgesį buvo nubausti administracinėmis baudomis, o 17 aršiausių veikėjų sėdo į teisiamųjų suolą.

Nagrinėjant bylą Kaišiadorių teisme vienas teisiamųjų, Vidas Petraitis, mirė. Dar vieno teisiamojo Dariaus Kaminicko byla buvo išskirta dėl jo ligos.

Nuosprendžio vakar sulaukė tik penkiolika asmenų: Aušrinė Balčiūnė, Evaldas Staliūnas, Tautrimas Januševičius, Alvydas Arnauskas, Gediminas Aidukas, Kęstutis Dūdėnas, Sigitas Gudynas, Giedrius Okunis, Žygimantas Bulota, Svajūnas Tamulis, Matas Morkevičius, Erikas Kukta, Rūta Urbelienė, Žilvinas Paškevičius, Tautrimas Januševičius ir Greta Knapkienė.

Pastaroji kaltinama ir buvusio portalo lrytas.lt žurnalisto Nerijaus Povilaičio užpuolimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.