Teismas: tarnybinė nuobauda Šiaulių prokurorui skirta teisėtai

Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė kaip nepagrįstą prokuroro Aivaro Povilaičio skundą Generalinei prokuratūrai dėl įsakymų, kuriais buvo pažemintas pareigose, panaikinimo ir įpareigojimo grąžinti jį į Šiaulių apygardos prokuratūros specializuoto prokuroro pareigas bei įpareigojimo atsakovę apskaičiuoti ir sumokėti jam susidariusį darbo užmokesčio skirtumą nuo faktiško perkėlimo į žemesnes pareigas dienos iki faktiško grąžinimo į Šiaulių apygardos prokuratūros specializuoto prokuroro pareigas.

Teismas: tarnybinė nuobauda Šiaulių prokurorui skirta teisėtai<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Teismas: tarnybinė nuobauda Šiaulių prokurorui skirta teisėtai<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 7, 2016, 1:46 PM, atnaujinta May 11, 2017, 7:53 AM

Lietuvos Respublikos generalinio prokuroro įsakymu pareiškėjui A. Povilaičiui skirta tarnybinė nuobauda – jis perkeltas iš Šiaulių apygardos prokuratūros specializuoto prokuroro į Šiaulių apylinkės prokuroro pareigas.

Ši nuobauda buvo paskirta už Prokuratūros įstatymo nuostatų, įpareigojančių nešališkai atlikti savo funkcijas ir laikytis Prokurorų etikos kodekso, pažeidimą, Prokurorų etikos kodekse įtvirtintų pagrindinių profesinės veiklos principų ir šio kodekso 11 punkto pažeidimus.

Pareiškėjo manymu, jis nubaustas nepagrįstai ir neteisėtai, todėl prašė teismo panaikinti generalinio prokuroro įsakymus dėl jo perkėlimo ir įpareigoti atsakovę apskaičiuoti ir sumokėti jam susidariusį darbo užmokesčio skirtumą.

Vilniaus apygardos administracinis teismas, uždarame teismo posėdyje išnagrinėjęs šį tarnybinį ginčą, priėjo išvadą, kad tarnybinio patikrinimo išvada, kuria rėmėsi generalinis prokuroras priimdamas 2016-04-15 įsakymą dėl nuobaudos skyrimo, buvo surašyta nuodugniai išanalizavus tarnybinio patikrinimo metu surinktą medžiagą, yra pagrįsta objektyviais duomenimis, teisės aktų nuostatomis, todėl ją naikinti nėra teisinio pagrindo.

Nustatęs, kad 2016-04-15 įsakymas yra teisėtas ir pagrįstas, teismas atmetė kaip nepagrįstus ir išvestinius A. Povilaičio reikalavimus įpareigoti atsakovę priimti sprendimą grąžinti jį į Šiaulių apygardos prokuratūros specializuoto prokuroro pareigas bei apskaičiuoti ir sumokėti susidariusį darbo užmokesčio skirtumą nuo faktiško perkėlimo į žemesnes pareigas dienos iki faktiško grąžinimo į Šiaulių apygardos prokuratūros specializuoto prokuroro pareigas.

Šis Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimas per vieną mėnesį nuo jo paskelbimo dienos apeliacine tvarka gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui, apeliacinį skundą paduodant šiam teismui tiesiogiai arba per Vilniaus apygardos administracinį teismą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.