Rinkimų pažeidimai: kokie ikiteisminiai tyrimai buvo pradėti

Sekmadienį taip pat pradėtos dvi su rinkimais susijusios administracinės bylos.

Policija pradėjo ikiteisminius tyrimus dėl rinkimų pažeidimų.<br>M,Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Policija pradėjo ikiteisminius tyrimus dėl rinkimų pažeidimų.<br>M,Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 9, 2016, 8:44 PM, atnaujinta May 11, 2017, 5:08 AM

16 val. 51 min. gautas pranešimas, kad Kaune, Veršvos gatvėje, pranešėja nori parašyti pareiškimą dėl rinkimų pažeidimo. Ji pasakojo, kad apie 13 val. nuvyko į rinkimų apylinkę ir jai neleido balsuoti, nes neva ji jau balsavo. Moteriai buvo parodytas jos padirbtas parašas.

17 val. 12 min. gautas pranešimas, kad Lazdijų rajone, Kučiūnų kaime, jaunuoliai prie rinkiminės apylinkės vartoja alkoholinius gėrimus. Įtarta, kad du iš šių jaunuolių papirko kitus du asmenis, kad balsuotų už kandidatą į Seimo narius, mokėdami po 5 eurus už balsą.

Sekmadienį taip pat pradėtos dvi su rinkimais susijusios administracinės bylos.

14 val. 53 min. gautas Aukštupėnų rinkiminės Nr.4 komisijos pirmininko pranešimas, kad Kupiškyje, Lauko g. 5A, balsuoti atvykęs asmuo pateikė kito asmens laikiną pažymėjimą ir norėjo balsuoti. Į policijos komisariatą pristatytas 66 metų vyras, pradėta administracinė teisena dėl balsavimo rinkimuose tvarkos pažeidimo.

Dar vienas asmuo nubaustas už girto pasirodymą viešoje vietoje. 17 val. 43 min. gautas pranešimas, kad Utenos rajone, Antalgės kaime, Tuopų 13, rinkimų vietoje atėjęs neblaivus vyriškis trukdo dirbti, atsisako išeiti.

Rinkimų dieną policija iš viso gavo 61 pranešimą apie galimus rinkimų tvarkos pažeidimus. Daugiausia pranešimų apie pažeidimus užfiksuota Vilniaus (22) ir Kauno apskrityse (10). Dauguma pranešimų buvo apie rinkiminės agitacijos pažeidimus (per arti rinkimų apylinkės iškabinti plakatai, važinėja automobilis apklijuotas agitaciniais plakatais ir pan.), žmonės neteisėtai vežami balsuoti, galbūt paperkami.

Iš viso nuo rinkimų kampanijos pradžios iki sekmadienio 19 val. policija gavo 144 pranešimus apie galimus rinkimų tvarkos pažeidimus. Daugiausia pranešimų gauta iš Vilniaus (36), Kauno (23), Tauragės (17) apskričių. Iš jų dėl 11 įvykių pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Trys ikiteisminiai tyrimai pradėti dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo – Šilutės rajone sugadintas kandidato į Seimo narius rinkimų agitacinio stendo reklaminis tentas, Kėdainių rajone ir Alytuje sugadinti ant sienų kabantys agitaciniai plakatai.

Šiauliuose pradėti du ikiteisminiai tyrimai. Vienas – dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Buvo sugadintas reklaminis stendas ant automobilio. Be to, vienas tyrimas pradėtas dėl šmeižto –internetinėje svetainėje patalpinto šmeižikiško komentaro.

Tyrimas dėl šmeižto pradėtas ir dėl laikraštyje paskelbto tikrovės neatitinkančio, klaidinančio, garbę ir orumą žeminančio straipsnio.

Rietave pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų teise dėl galimo rinkėjų papirkimo išspausdinant papildomą Plungės ir Rietavo krašto laikraštį „Žemaitis“.

Druskininkuose tyrimas pradėtas dėl papirkimo, Kaišiadoryse – dėl šmeižiančio plakato, Kaune ir Lazdijų rajone – dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų teise.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.