Į policininką peilį metusiam vyrui skirta lygtinė bausmė

Jonavos rajono apylinkės teismas

Jonavos rajono apylinkės teismas praėjusią savaitę skyrė lygtinę laisvės atėmimo bausmę vyrui, kuris neblaivus metė peilį į policininką.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Jonavos rajono apylinkės teismas praėjusią savaitę skyrė lygtinę laisvės atėmimo bausmę vyrui, kuris neblaivus metė peilį į policininką.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-10-11 13:16, atnaujinta 2017-05-11 02:59

Incidentas įvyko spalio 2-osios vakarą. Apie 22 val. buvo gautas pranešimas dėl Jonavos rajone, Rukloje, smurtaujančio kaimyno. Į įvykio vietą nuvykę Jonavos rajono policijos komisariato pareigūnai rado sužalotą žmogų. Nukentėjusįjį išvežė greitoji medicinos pagalba. Policininkus pasitikęs jaunuolis nurodė vyriškį sužalojusi nukentėjusį asmenį ir perspėjo pareigūnus, kad pastarasis turi peilį.

Pasak policininkų, jiems įėjus į butą, 51 metų V.P. pasitiko juos su peiliu rankoje ir žodžiais „ateik čia žąsine“. Į perspėjimus mesti peilį vyras nereagavo.

V.P. teisme kaltę pripažino iš dalies – jis pripažino, kad į butą atėjus policijos pareigūnams, rankose turėjo peilį. Tačiau neigė, kad turėjo tikslą panaudojant jį pasipriešinti.

V.P. pasakojo, kad, atėjus policijos pareigūnams, jis pjaustė obuolį, todėl į pareigūnus atsisuko su peiliu rankose. Girdėjo pareigūnų reikalavimą numesti peilį, tačiau nebuvo kur jo numesti. Pareigūnams panaudojus impulsinį prietaisą „Taser X3“, jis griuvo ant grindų, ir peilis netyčia iš rankų iškrito.

Dėl incidento besigailinčiam vyrui teismas skyrė laisvės atėmimą vieneriems metams ir paskirtos bausmės vykdymą atidėjo tam pačiam laikotarpiui.

Įvykio metu V.P. nustatytas 2,41 promilių girtumas. Anksčiau jis nebuvo teistas, todėl teismas į tai atsižvelgė skirdamas bausmę.

Per bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpį jis įpareigotas pradėti dirbti ar užsiregistruoti darbo biržoje, neišvykti už gyvenamosios vietos be priežiūrą vykdančios institucijos leidimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.