Su žmonėmis eksperimentavęs gydytojas buvo užpultas ir sumuštas

Draudžiamais tyrimais su žmonėmis kaltinamas gydytojas panevėžietis Rimantas Pakšys išgyveno siaubingas akimirkas. Su nelaimėliu jo paties namuose žiauriai susidorojo du nepažįstami vyrai.

Gydytojas R.Pakšys namuose buvo sumuštas mįslingomis aplinkybėmis.<br>A.Švelnos nuotr.
Gydytojas R.Pakšys namuose buvo sumuštas mįslingomis aplinkybėmis.<br>A.Švelnos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Krasauskas, panskliautas.lt

Oct 11, 2016, 8:58 AM, atnaujinta May 11, 2017, 3:38 AM

Jau trečią dieną 61 metų R.Pakšys yra gydomas Panevėžio ligoninės Traumatologijos skyriuje. Dėl įvairių sumušimų jis į kolegų rankas pateko vėlų trečiadienio vakarą.

Dviejų plėšikų auka tapęs žinomas medikas buvo sumuštas, apiplėštas ir paliktas su antrankiais savo namuose Panevėžyje, Vešetos gatvėje.

Gydomas ligoninėje

Dabar Panevėžio policija narplioja šio mįslingo apiplėšimo aplinkybes.

Ketvirtadienį korespondentas buvo nuvykęs į ligoninę, tačiau nukentėjėlis ir jo artimieji atsitvėrė tylos siena. Koridoriuje sutikta panevėžiečio dukra sakė, kad tėvas nieko nekalbės.

Medikai irgi mįslingai tylėjo ir nieko nesakė apie kolegos patirtus sužeidimus. Jie net neatskleidė, kurioje palatoje gydomas R.Pakšys.

Prieš tai vienas gydytojas nuėjo jo paklausti, ar sutiks kalbėtis su spauda. Netrukus grįžęs medikas perdavė nelaimėlio žodžius, kad jis žiniasklaidos dėmesio nenori.

Penktadienį telefonu kalbintas Panevėžio ligoninės viešųjų ryšių specialistas Vytautas Riaubiškis tik patvirtino, kad R.Pakšys toliau gydomas Traumatologijos skyriuje. Jo sveikatos būklės ligoninės atstovas nekomentavo, nes pacientas uždraudė tai daryti.

Apie sumuštą tėvą pranešė dukra

Šiek tiek paslaptingos širmos praskleidė Pasvalio ligoninės vyriausiasis gydytojas Rolandas Rastauskas. Šioje ligoninėje R.Pakšys dirba antraeilėmis vidaus ligų gydytojo ir reumatologo pareigomis. Jis darbuojasi ir terapeutu J.Pauliuko šeimos klinikoje Panevėžyje.

Apie tai, kad R.Pakšys atsidūrė Panevėžio ligoninėje, jo darbdavys sužinojo užvakar rytą. Ligoninės sekretorei paskambinusi panevėžiečio dukra pranešė, kad tėvas neatvyks į darbą, nes yra sumuštas.

Tądien R.Pakšys turėjo budėti, todėl vyriausiajam gydytojui teko skubiai ieškoti, kas jį pakeistų.

R.Rastaukas sakė, kad paskambinęs kolegoms į Panevėžio ligoninę įsitikino, jog pavaldinys išties gydomas Traumatologijos skyriuje. Gydytojai jam, kaip darbdaviui, pasakė, kokius sužalojimus patyrė R.Pakšys, tačiau pasvalietis atsisakė juos įvardyti.

R.Rastauskas tik patikino, kad nelaimėlio gyvybei jokio pavojaus nėra.

Vyriausiojo gydytojo nuomone, pavaldinys darbe nepasirodys bent jau mėnesį, jei ne ilgiau.

R.Rastauskas klausė R.Pakšį gydančio gydytojo, ar gali jam paskambinti, tačiau išgirdo neigiamą atsakymą.

„Sakė, kad po patirto streso jam dar sunku kalbėtis, ir patarė kurį laiką palikti jį ramybėje“, – sakė vyriausiasis gydytojas.

Penktadienį korespondentas skambino R.Pakšiui telefonu, tačiau niekas neatsiliepė.

Užpuolė namuose

Pirminiais duomenimis, namuose plėšikų užpultas gydytojas buvo blaivus.

Panevėžio policijos atstovė Rasa Černauskaitė sakė, kad apie vėlų trečiadienio vakarą sumuštą žmogų policininkai sužinojo iš medikų.

Auką į ligoninės priimamąjį nuvežę artimieji. Vyriškio rankos buvo surakintos antrankiais, todėl teko kviesti gaisrininkus. Pjūklu gelbėtojai juos nupjovė ir išlaisvino nelaimėlį.

Jis pareigūnams pasakojo, kad 20 valandą parsivežė į namus Vešetos gatvėje esančiame prekybos centre sutiktą vyriškį. Netrukus prisistatęs dar vienas vyras.

Svečiai šeimininką užpuolė ir sumušė. Maža to, antrankiais surakino rankas ir lipnia juosta užklijavo akis. Išnaršę kambarius plėšikai pagrobė pinigus, bankų korteles ir asmens dokumentus.

Policija neatskleidžia, kaip surakintomis rankomis nukentėjėlis sugebėjo prisišaukti pagalbą.

Taip pat nepavyko išsiaiškinti, kokiu tikslu kompanija buvo nuvykusi į aukos namus – gerti alkoholio ar dėl kitos priežasties. Žinoma tik tai, kad užpuolikų gydytojas nepažinojo.

Bylų su apiplėšimu nesieja

Jau esame rašę, kad šiuo metu R.Pakšys laukia nuosprendžio vienoje byloje, o kita dar nagrinėjama.

Panevėžio policijos atstovė sakė, kad plėšimo ir minėtų bylų tyrėjai nesieja.

„Aplinkybės dar aiškinamos. Nukentėjėlis gydomas ligoninėje, todėl jis buvo apklaustas tik minimaliai“, – sakė ji.

Teismuose nagrinėjamose R.Pakšio bylose kaltinimus palaikanti Panevėžio apylinkės prokurorė Lina Šimonienė nemano, kad teisiamojo apiplėšimas susijęs su teismo procesais.

„Pasižiūrėkite, kokio amžiaus nukentėjėliai šiose bylose. Žmonės seni. Be to, bylos jau seniai nagrinėjamos“, – sakė prokurorė.

Suėjo senatis

Kaip ne kartą rašėme, R.Pakšiui tenka gintis skandalingose eksperimentų su žmonėmis bylose. Viena byla, kurioje jis kaltinamas piktnaudžiavimu, dokumentų klastojimu, draudžiamais biomedicininiais tyrimais su žmogumi ir neatsargiu gyvybės atėmimu, nagrinėjama Panevėžio apygardos, kita dėl piktnaudžiavimo ir dokumentų suklastojimo – Panevėžio apylinkės teismuose.

Šiose bylose jau seniai suėjo senatis, tad nesvarbu, ar R.Pakšys bus pripažintas kaltu, ar ne, jam jokia bausmė negresia.

Panevėžio apygardos teismas nuosprendį skelbs po mėnesio, o Panevėžio apylinkės teisme byla nagrinėjama toliau.

Kaip rašėme, prieš 10 metų R.Pakšys ligoninėje atliko klinikinius tyrimus, užsakytus užsienio bendrovės.

Buvo stengiamasi įkalbėti kuo daugiau žmonių dalyvauti tyrime, nes nuo jų skaičiaus priklausė užmokesčio dydis tyrimo vadovui R.Pakšiui ir jo pagalbininkams.

Būtent dėl šios priežasties nuo tyrimo užsakovų buvo nuslėptos dviejų tyrime dalyvavusių moterų mirtys. Net mirusias jas toliau dokumentuose įrašinėjo kaip gyvas, dalyvaujančias eksperimentuose.

Šioje byloje, kuri R.Pakšio atžvilgiu išskirta į atskirą, buvo teisiamos dvi medikės: Sandrutė Latožienė ir Salvija Vilutienė.

Prieš 1,5 metų Panevėžio apygardos teismas dokumentų klastojimu kaltintą S.Latožienę išteisino, nes neįrodyta jos kaltė, S.Vilutienei, kaltintai piktnaudžiavimu ir dokumentų klastojimu, byla nutraukta suėjus senačiai.

Kitoje Panevėžio apylinkės teisme nagrinėtoje byloje buvo teisiamos dar trys medikės – buvusi R.Pakšio žmona Rita Pakšienė, vilnietė mokslų daktarė Ligita Jančorienė ir S.Vilutienė, tačiau senatis joms buvo pripažinta kiek anksčiau, kai dar galiojo senesnė tvarka, tad jų iš naujo nebeteis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?